Economie

Economie 1

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is ondanks de flinke impact van het coronavirus nog licht gegroeid. Wel zijn de gevolgen al zichtbaar. Het aantal nieuwe orders daalde het meest sinds eind 2011.
Read more...
Niet alleen in Nederland leidt de coronacrisis tot een hamsterwoede onder consumenten, ook in Duitsland profiteren supermarkten van de drukte, blijkt uit cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. De Duitse supermarktverkopen voor februari lagen meer dan 8 procent hoger in vergelijking met een jaar eerder.
Read more...
Deurwaarders verwachten dat veel particulieren en ondernemers de komende tijd in financiële problemen komen. Beroepsorganisatie Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) adviseert mensen zo snel mogelijk te bellen wanneer er een deurwaardersbrief op de mat valt.
Read more...
In de strijd tegen het coronavirus haalt Bavaria overgebleven bier terug uit de horeca om er desinfecterende handgel van te maken. De verdampte alcohol wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.
Read more...
In maart nam het aantal hypotheekaanvragen met bijna een derde toe vergeleken met februari, ondanks de coronacrisis. Dat meldt De Hypotheker woensdag. Volgens de bemiddelaar komt dit mede doordat er voor het eerst in lange tijd weer een rentestijging aan zit te komen, waardoor dit een goed moment is om...
Read more...
Minister Wopke Hoekstra (Financiën) trekt zich de kritiek van Italië en Spanje over de houding van het Nederlandse kabinet over financiële hulp aan deze Zuid-Europese landen aan. "Als je zoveel storm oogst zoals wij nu, dan heb je het kennelijk niet goed gedaan", zei de bewindsman dinsdagmiddag tegen RTL Z.
Read more...
Het zat eraan te komen, maar toch is het een klap voor strandtenthouders en andere horecaondernemers. Doordat de coronamaatregelen in ieder geval tot en met 28 april verlengd zijn, valt het paasweekend en een deel van de meivakantie in het water.
Read more...
De uitbraak van het coronavirus heeft de AEX-index flink geraakt in maart. De Amsterdamse aandelenindex sloot dinsdag op 479 punten, 10,5 procent lager dan aan het begin van de maand. Het was daarmee de slechtste beursmaand van de index sinds augustus 2011, toen verloor de AEX iets meer dan 11...
Read more...
De fiscaal vriendelijke reiskostenvergoeding van 0,19 euro per kilometer, komt nadat die zes weken 'onterecht' is uitgekeerd, in het geding. Dan kunnen werkgevers ervoor kiezen die alsnog door te betalen zonder fiscaal voordeel, of die stop te zetten als de arbeidsovereenkomst die mogelijkheid biedt.
Read more...
Zo'n 470.000 ondernemingen in Duitsland hebben zich vanwege het coronavirus bij de overheid gemeld voor werktijdverkorting, meldt het landelijke arbeidsbureau dinsdag.
Read more...

Economie 2

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items
  • Check the #Keyword Filter# parameter. Change the keywords or remove them
Errors:
A feed could not be found at https://www.beurs.nl/rss. This does not appear to be a valid RSS or Atom feed.