Economie

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Economie

Bereid ook de mbo'er goed voor op zijn rol als deelnemer aan de democratie, bepleiten Hans Theunissen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer, en Roosmarijn Dam, voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs.
Read more...
De actiegroep Dolle Mina was al in 1969 opgericht maar trad begin 1970 voor het eerst met acties naar buiten. Vrouwen bestormden Kasteel Nijenrode, omdat alleen mannen daar bedrijfskunde konden studeren. Ze verbrandden een korset bij het Amsterdamse standbeeld van de vrouwenstrijdicoon Wilhelmina Drucker, naar wie ze zich genoemd hadden....
Read more...
De topman van Ryanair zoekt confrontatie met zijn piloten, terwijl hij ze nodig heeft om interne crisis te bezweren.
Read more...
Vandaag begint voor de volleybalvrouwen het EK, tegen België. Twee jaar geleden werd Nederland tweede. Assistent-coach Eelco Beijl legt uit hoe het Nederlands team leunt op enorme hoeveelheden data.
Read more...
Dat orgelriedeltje van het intro is er één van lijdzame aanvaarding. Eerst springt het vrolijk omhoog, dan naar beneden, alsof al het verzet gebroken is. Past goed bij de songtitel, 'Spent the day in bed', de eerste nieuwe muziek van Morrissey sinds 2014.
Read more...
Paus Franciscus trekt het boetekleed aan. Hij erkent dat de eeuwenoude kerkelijke regel om van misbruik verdachte geestelijken over te plaatsen naar een andere stad of parochie, grote schade heeft veroorzaakt.
Read more...
Washington en Pyongyang drijven hun conflict over het Noord-Koreaanse atoom- raketprogramma nodeloos op de spits. Dat zei een woordvoerder van de Russische regering, die zich vandaag beklaagde over de "onnozele verklaringen vol dreigementen" waarmee de oude vijanden elkaar bestoken.
Read more...
De verwachte stijging van het aantal zwangere vrouwen dat voor een prenatale screening kiest is uitgebleven. Sinds de introductie van de NIPT in Nederland hebben bijna 30 duizend zwangeren via dit bloedonderzoek laten testen of hun ongeboren kind mogelijk down-, edwards- of patausyndroom heeft. Dat staat gelijk aan ongeveer 37...
Read more...
Ah DNA! Weet u het nog, The Human Genome project, in 2000? Wat zou dat niet allemaal opleveren?
Read more...
Tom Dumoulin zal nog veel koersen winnen, is de verwachting. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet.
Read more...
In Het Consult beantwoorden experts wekelijks gezondheidsvragen van lezers.
Read more...

Beursinfo