Economie

Economie 1

Hoewel het vertrouwen onder beleggers in juni opnieuw iets is toegenomen, wordt door velen niet verwacht dat de opgaande trend zich zal voorzetten. Dat schrijft online broker BinckBank zaterdag in zijn maandelijkse beleggersbarometer (pdf).
Read more...
Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) wil dat boeren en tuinders meer ruimte krijgen om onderlinge prijsafspraken te maken. Op die manier zou het verdienvermogen van boeren verbeteren en de sector verder kunnen verduurzamen.
Read more...
Het kabinet maakt versneld 300 miljoen euro vrij om ondernemers te helpen die in de problemen komen door het coronavirus. Het gaat om de verruiming van krediet waar de overheid deels borg voor staat.
Read more...
Nederlandse luchtvaartmaatschappijen blijven het consumenten bijna onmogelijk maken om hun geld terug te krijgen voor een geannuleerde vlucht. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond voor de Geldgids. De maatschappijen handelen daarmee in strijd met de Europese regels.
Read more...
Airbus sluit niet uit dat het rechtszaken zal aanspannen tegen luchtvaartmaatschappijen die vanwege de coronacrisis reeds bestelde vliegtuigen later of helemaal niet meer willen afnemen. Dat heeft topman Guillaume Faury vrijdag gezegd tijdens een interview.
Read more...
TUI fly wil naar verluidt duizend banen schrappen en zijn vloot halveren, zo vertellen bronnen vrijdag aan persbureau Reuters.
Read more...
De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn er tijdens de Brexit-onderhandelingen van deze week niet in geslaagd enige vooruitgang te boeken, zo laten beide partijen vrijdag weten. Zo lijkt het het gevreesde no deal-scenario nog een stap dichterbij te komen.
Read more...
Volgens het UWV is 71 procent van het uitgekeerde voorschotbedrag voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) terechtgekomen bij bedrijven met minder dan 250 werknemers, zo maakt de uitkeringsinstantie vrijdag bekend.
Read more...
De werkloosheid in de Verenigde Staten is in mei gedaald naar 13,3 procent, zo maakt het ministerie van Arbeid vrijdag bekend. In april stond dit percentage nog op 14,7 procent, het hoogste niveau sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw.
Read more...
De vraag naar motorfietsen is flink toegenomen sinds de coronacrisis. Met name de verkoop van tweedehands motoren is gestegen. Tussen januari en april steeg de verkoop daarvan met 13 procent. In mei kwam daar nog 2 procent bovenop, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC.
Read more...

Economie 2

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items
  • Check the #Keyword Filter# parameter. Change the keywords or remove them
Errors:
A feed could not be found at https://www.beurs.nl/rss. This does not appear to be a valid RSS or Atom feed.