Economie

Economie

Amazon-medewerkers in Duitsland, Polen en Spanje staken dinsdag
Duizenden medewerkers van Amazon in Duitsland, Spanje en Polen gaan dinsdag staken. De werknemers willen hogere lonen en betere gezondheidsomstandigheden in de distributiecentra.
Read more...
Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor escalatie handelsoorlog
Een verdere escalatie van de handelsspanningen in de wereld heeft mogelijk verstrekkende economische gevolgen. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een update van zijn groeiramingen.
Read more...
Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat ontvangt investering van 7,5 miljoen
M Ventures, de investeringstak van de Duitse farmaceut Merck, en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.
Read more...
VS maakt geen uitzondering voor Europese bedrijven bij Iran-sancties
Bij het opleggen van sancties aan bedrijven die handeldrijven met Iran, maken de Verenigde Staten geen uitzondering voor Europese ondernemingen.
Read more...
Ilja Gort sleept wodkamerk voor de rechter
De flessen van Dutch Tulip Vodka zouden te veel lijken op die van de La Tulipe-wijnen van Chateau De La Garde, het bedrijf van Ilja Gort. Dat vindt de bekende wijnmaker en tv-persoonlijkheid.
Read more...
Kinderbijslag zorgt voor meer koopkracht in Caribisch Nederland
De koopkracht van de bevolking van Caribisch Nederland is in 2016 gestegen. Op Saba groeide de koopkracht het hardst, met 4,8 procent. Gevolgd door Sint Eustatius en Bonaire, met respectievelijke groeipercentages van 2,4 en 1,9 procent.
Read more...
Airbnb moet zijn verhuurvoorwaarden aanpassen aan EU-regels
Airbnb moet zijn voorwaarden voor de verhuur van tijdelijke accommodaties in de EU in overeenstemming brengen met Europese consumentenwetgeving.
Read more...
Bol.com gaat distributiecentrum uitbreiden
Supermarktconcern Ahold Delhaize is op koers om over twee jaar bijna 5 miljard euro aan online verkopen te halen, meldt het Nederlands-Belgische bedrijf naar aanleiding van de aangekondigde uitbreiding van een distributiecentrum van bol.com.
Read more...
Staking bij Fiat vanwege onvrede over aantrekken Cristiano Ronaldo flopt
Slechts vijf Fiat-werknemers zijn komen opdagen bij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus.
Read more...
'HEMA-top heeft genoeg van huidige franchiseconstructie'
Het HEMA-management heeft genoeg van de huidige franchiseregeling, meldt De Telegraaf maandag. In een brief aan de franchisenemers, in handen van het dagblad, laat de HEMA-top weten de huidige relatie te willen herzien.
Read more...

Beursinfo