Nieuws
Ben je weleens ongeduldig tegenover God? Ongeduld is een van mijn grote problemen. Ik sta altijd op de verkeerde rijstrook op een tolweg. Dan staat er iemand voor me die...
Read more...
In de afgelopen maanden is er wereldwijd veel gebeurt. De Corona crisis heeft ons stil gezet. Als gevolg hiervan is het niet mogelijk om de Muskathlon landen te bezoeken. Maar...
Read more...
In het EO-radioprogramma ‘Onderweg’ spreekt Elsbeth Gruteke deze week met Kees Kraayenoord. De zanger, aanbiddingsleider en voorganger vertelt over zijn geloof, gemeente Mozaïek0318 en zijn liefde voor muziek. “Ik ben...
Read more...
"Kerkelijke vernieuwing in Mozaiek trekt mensen aan," zegt Kees Kraayenoord van Mozaiek0318. Dat ze lokale kerken verlaten, noemt hij pijnlijk.
Read more...
Volgens Tijs van den Brink verlopen maatschappelijke debatten in Nederland vaak nogal ongenuanceerd. Een recent voorbeeld daarvan is het racismedebat.
Read more...
The World Council of Churches has also condemned the decision. It fears that the UNESCO World Heritage Site could "become once again a focus of confrontation and conflict".
Read more...
SNP MP Dr Lisa Cameron says an elderly relative has received a death threat after she voted against a Bill to criminalise prayer vigils outside abortion clinics.
Read more...
The new Archbishop of York, Stephen Cottrell, has spoken of his desire to see the Church of England become more united.
Read more...
„En zij zei: Ja, Heere, doch de hondjes eten ook van de brokjes, die er vallen van de tafel van hun heren.” Mattheüs 15:27
Read more...
Kinderoppas tijdens de kerkdienst is, met wat extra hygiënemaatregelen, sinds 1 juli weer toegestaan. Toch maken nog maar weinig gemeenten gebruik van deze mogelijkheid, blijkt uit een telefonische rondgang.
Read more...

Niemand wil graag het zwarte schaap zijn, want dat betekent dat je verstoten wordt en dat de mensen niet naar je omkijken. Er is niemand die je helpt en niemand die aandacht voor je heeft.

 

mensenkinderen

Gehandicapten zijn de zwarte schapen in de samenleving van Albanië. Ze zijn niet in tel en niemand wil iets met hen te maken hebben.

 

Bujar is zo’n zwart schaap. Hij is verstandelijk en lichamelijk gehandicapt. Hij vertelt dat hij vaak gepest wordt, voor gek versleten en uitgelachen omdat hij anders is dan anderen. Bujar en andere gehandicapten zijn een gemakkelijk doelwit voor pesterijen en nare geintjes. Pesters staan er niet bij stil dat Bujar net als iedereen ook verlangt naar liefde, aandacht en acceptatie; en dat pesten en uitlachen ontzettend veel pijn doet en littekens op zijn ziel achter laat.

 

Jezus leert ons dat alle mensen uniek, kostbaar en waardevol zijn, dus ook gehandicapten! In navolging van Jezus wil Mensenkinderen hulp bieden aan de ‘zwarte schapen’ van Albanië, maar ook van Armenië en Moldavië. Daarom ondersteunen we initiatieven die hulp, hoop en liefde bieden aan gehandicapten.

 

Een goed voorbeeld is het gehandicaptencentrum ‘Nieuwe hoop’ in Burrel (Albanië). Het centrum wordt geleid door Carla en Sajmir. Het is indrukwekkend met hoeveel liefde, doorzettingsvermogen en weinig middelen dit echtpaar zich sinds 1998 inzet voor ‘hun’ gehandicapte kinderen.

 

Dagelijks komen er 36 gehandicapte kinderen en jongeren (onder wie Bujar) uit Burrel en omliggende dorpen naar dit centrum. Daar worden ze behandeld als mens en krijgen ze liefde, onderwijs en begeleiding. Dat is levensveranderend voor deze kinderen. Carla en Sajmir verdienen daarom onze steun. Ze hebben dringend behoefte aan allerlei zaken: materialen voor allerlei activiteiten, een koelkast, een minibus, pampers, incontinentiematrassen, medische hulpmiddelen enz.

 

Laat uw hart spreken en geef gehandicapten als Bujar een leven in een liefdevolle omgeving met de middelen die hij en anderen hard nodig hebben.

 

Bedankt voor uw liefdevolle steun, ook namens Bujar!

 

Sponsor nu!

 

 

Onlangs opende de Christian Outlet Store voor het eerst haar digitale deuren op christianoutlet.nl. De winkel is een initiatief van het in Gendringen gevestigde bedrijf Bijbeltekst.com. De oplettende lezer zal het opvallen dat het hier niet om een nieuwkomer gaat, maar om een nieuw initiatief van een reeds gevestigd bedrijf. Zo is Bijbeltekst.com ook de eigenaar van o.a. 316 Europe en Yssa.

 

Christelijk nieuws verzameld door Paper.li