Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

Hoe ga je verder als je iets schokkends hebt meegemaakt? In ”De draad weer oppakken” beantwoorden veertien mensen die vraag.
Read more...
Werk in uitvoering! Bij een tiener zou je gerust een bordje met een tekst van die strekking kunnen zetten. Zowel de tiener als zijn omgeving moet hard aan het werk in deze perioden.
Read more...
Dominee Tobias is een opgewekte man. En als hij door een medische misser geen stap meer kan lopen, blijft hij dat. „Ik neem mezelf niet meer zo serieus”, is zijn verklaring.
Read more...
De Penseeljury heeft woensdagavond in het Rijksmuseum het prentenboek ”Tangramkat” van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) bekroond met het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek dat het afgelopen jaar in Nederland is uitgegeven.
Read more...

Muziek RD

Ab Weegenaar wordt stadsorganist van Kampen. Op vrijdag 29 september wordt hij in de Bovenkerk door burgemeester Koelewijn in die erefunctie benoemd.
Read more...
Haarlem viert deze maand dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden in de Spaarnestad werden geboren. Met een op vrijdag 15 september van start gegaan festival besteedt de Andriessen De Klerk Stichting uitgebreid aandacht aan deze componisten-organisten.
Read more...
Als puber vertelde ze liever niet dat ze orgelspeelde, en de psalmen uit Genève vond ze maar saai. Nu droomt de jonge organiste Dorien Schouten van een volledige baan als kerkmusicus. „Niets zo mooi als het tweerichtingsverkeer tussen de zingende gemeente en de organist.”
Read more...
Het Festival Oude Muziek in Utrecht is uitgeroepen tot beste festival van Europa. Het muziekevenement heeft de bijbehorende EFFE Award gekregen van de Europese Commissie en de European Festivals Association, is bekendgemaakt tijdens een gala in Brussel.
Read more...
Het transcriptieconcours van de Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum in de Immanuelkerk in Maassluis is zaterdag 16 september gewonnen door Matthijs Visscher (34) uit Barneveld.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song ‘And now my lifesong sings’ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring.   In een volle kerk opende Koster het concert met “Het kan vriezen het kan dooien” van zijn debuut cd “Diep van binnen” die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

De afgelopen maanden hebben de zogeheten ‘Openskies’ worship avonden in De Basiliek in Veenendaal veel losgemaakt. Aan de hand van met name Nederlandse aanbiddingsleiders verzamelden steeds meer mensen, jong en oud, zich in een intieme setting voor een avond met aanbidding, gebed en een spreker. De eerstvolgende avond op 21 september belooft bijzonder te worden: … Lees verder »
Read more...
KAMPEN – Van maandag 4 tot zaterdag 9 september werd er in de Stadsgehoorzaal druk gerepeteerd met Afrikaanse zang en dans. 28 januari wordt namelijk de theatershow Gospel for Everyone, ‘Journey to Africa’ daar opgevoerd. Stichting Gospel for Everyone kreeg hulp van de ervaren regisseur David A. Tobin. In de show zal er plaats zijn voor … Lees verder »
Read more...
Reyer van Drongelen (als artiest kortweg ‘Reyer’) start in september met de voorbereidingen voor zijn nieuwe, Nederlandstalige, live aanbiddingsalbum. Voor het project wordt het publiek op verschillende manieren nauw betrokken. De komende maanden worden de liederen gepresenteerd die tijdens het voorjaar van 2018 live opgenomen worden, om uiteindelijk rond de Pinksterconferentie van Opwekking als live … Lees verder »
Read more...
De eerste editie van het Openskies worship festival in Nederland mag een succes heten. Zoveel is wel duidelijk na de reacties van de bezoekers, die van 18 t/m 20 augustus samen kwamen op De Betteld in Zelhem voor een weekend vol aanbidding en geloofsverdieping. Het ‘Openskies’ worship festival heeft haar wortels in Ierland, maar heeft … Lees verder »
Read more...
Komende vrijdag gaat het ‘Openskies’ worship festival van start. Van 18 t/m 20 augustus 2017 is de Betteld in Zelhem de plek waar aanbiddingsleiders uit binnen- en buitenland samen komen. De definitieve line-up, inclusief een reeks Nederlandse artiesten, is nu bekend gemaakt. De Nederlandse artiesten die op het eerste Openskies Worship festival aanwezig zijn, zijn … Lees verder »
Read more...