Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

In een lijvig boekwerk geeft de Joodse dr. Sam Bos (1922-2017) een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van het Joodse volk. Van de priester Ezra tot het optreden van Theodor Herzl, de grondlegger van het politiek zionisme in het begin van de 20e eeuw, dat zou leiden tot de staat Israël in 1948.
Read more...
”Nachtschrijver” van beeldend kunstenares en schrijfster Jannie Regnerus is een boek dat bijna al je zintuigen op scherp zet.
Read more...
Op het Binnenhof in Den Haag is woensdag 17 januari de campagne ”Lees met andermans ogen” van start gegaan.
Read more...
De kunstschilder Roger de Piles (1635-1709) ontwikkelde een ”schildersweegschaal”. Elke kunstenaar kreeg zijn eigen gewicht. Boven aan de lijst, op een gedeelde eerste plaats met Raphaël, prijkte Peter Paul Rubens. Een van de beste schilders ter wereld dus. Daar valt wel wat voor te zeggen, maar evenveel tegen in te brengen. In ieder geval was Rubens zijn gewicht in goud waard.
Read more...

Muziek RD

Oud en nieuw is weer voorbij. Binnen de kerk geven we dat ritueel vorm met reflectieve, bezinnende woorden en het zingen of lezen van Psalm 90. Buiten de kerk hebben we een liturgie van knallen, spektakel in de lucht en de dagen daarna het opnemen van de schade. Maar is het niet vreemd dat we dit zo’n bijzonder moment vinden? De nacht van 31 december op 1 januari is op zich een nacht zoals alle andere nachten.
Read more...
Als er binnen reformatorische kring over de eigen orgelwereld wordt gepubliceerd, is dat uitsluitend in de vorm van interviewbundels en populaire biografieën. Nu is er ”Orgelcultuur in de Biblebelt. Reformatorische muziekbeoefening in heden en verleden”.
Read more...
De Franse organist en improvisator Pierre Pincemaille is vrijdagmorgen 12 januari op 61-jarige leeftijd overleden.
Read more...
Sander van Marion hoopt op 24 september 2018 zijn 80e verjaardag te vieren. Dit jaar maakt hij een laatste concerttour. In de Laurenskerk in Rotterdam neemt hij op 12 januari 2019 afscheid van zijn publiek.
Read more...
Wat hebben Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Wassenaar, Kampen, Middelburg en Zuid-Scharwoude met elkaar te maken? Antwoord: daar houdt men regelmatig cantatediensten. Tijdens een kerkdienst wordt dan na de preek een cantate uitgevoerd.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song âAnd now my lifesong singsâ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring. Â In een volle kerk opende Koster het concert met âHet kan vriezen het kan dooienâ van zijn debuut cd âDiep van binnenâ die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en veel mensen zijn begonnen met hun goede voornemens. Wie een heel concreet verschil wil maken, kan op 10 februari 2018 terecht in Bunschoten-Spakenburg. Daar slaat vocal group FILIAE, oftewel de zussen Rineke, Mieke, Cocky en Christine, de handen ineen met een aantal collega-artiesten. Onder de noemer … Lees verder »
Read more...
In november gaf de Amerikaanse band Leeland de aftrap voor de eerste ‘City Worship Tour’; een reeks aanbiddingsavonden waarbij nauw samengewerkt wordt met lokale kerken. De enthousiase reacties op deze avonden waren duidelijk: als kerken en internationaal bekende aanbiddingsleiders zo bij elkaar komen, gebeurt er iets bijzonders in de stad. De ‘City Worship Tour’ krijgt … Lees verder »
Read more...
De bekende zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger Martin Brand brengen wederom alle grote thema’s rondom het Paasfeest tot leven met een mix van bekende (pop)liedjes. maar ook met de klassieke muziek van bijvoorbeeld Bach. De voorstelling is gebaseerd op het paasverhaal, maar dan in een hedendaagse uitvoering. De prachtige zandtekeningen van de zandtovenaar, … Lees verder »
Read more...
  God van leven, eeuwig leven, in de nood bent U nabij. Jezus, leven van mijn leven, mijn verlosser leeft in mij. Het feest van Pasen is voor Sela een hoogtepunt in het jaar. Niets is mooier dan met elkaar bewust stilstaan bij de opstanding van de Zoon van God. Samen gedenken, samen verwonderen bij … Lees verder »
Read more...
Reyer van Drongelen (‘Reyer’) kondigde onlangs zijn nieuwe Nederlandstalige live aanbiddingsalbum aan en liet daarbij weten, zijn publiek nauw te willen betrekken hierbij. Dat heeft hij geweten. Reyer is verrast door de vele reacties op de crowdfunding voor het project, die al bijna driekwart van het streefbedrag heeft gehaald. De komende weken staan in het … Lees verder »
Read more...