Boek en muziek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Boeken RD

Als we afgaan op hetgeen op de boekenmarkt verschijnt, kan de conclusie niet anders zijn dan dat er veel belangstelling is voor de oosterse kerk.
Read more...
Hoelang was een el in de Bijbel? In zijn beknopte brochure ”De maat van de el en de hemel der hemelen in de Bijbel” geeft Ben Snijders hiervan een berekening.
Read more...
Ferdinand Schlingensiepen schreef in 2005 een veelgeroemde biografie van de Duitse theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer. Die verschijnt volgende week in het Nederlands. Een interview met de 88-jarige auteur. „Wat als onder ons Duitsers werkelijk níémand in verzet was gekomen tegen Hitler?”
Read more...
De Amerikaanse auteur Steve Martin, dr. Noah Goldstein en hoogleraar psychologie en marketing Robert Cialdini brachten tien jaar geleden een boek uit over het verhogen van onze overtuigingskracht. Nu is er een uitgebreidere jubileumuitgave op de markt: ”Overtuigingskracht. 60 geheimen van de psychologie van het beïnvloeden”.
Read more...

Muziek RD

Simon Stelling heeft vrijdag 17 november de erepenning van de gemeente Alphen aan den Rijn gekregen.
Read more...
Tijdens de jaarlijkse organistendag van de Hersteld Hervormde Kerk op zaterdag 27 januari 2018 gaan predikanten en organisten met elkaar in gesprek over samenwerking.
Read more...
De cd ”Carrousel” van Holland Baroque en trompettist Eric Vloeimans heeft de Edison Klassiek Publieksprijs 2017 gewonnen.
Read more...
Het orgel in de hervormde Dorpskerk van Numansdorp (Hoeksche Waard) ondergaat binnenkort een grootschalige restauratie. Begin januari gaan de werkzaamheden van start. In juni 2018 moet het project zijn afgerond.
Read more...
„De oude dame heeft haar stem terug”, zei orgeladviseur Aart Bergwerff vrijdagavond in de Nieuwe Kerk in Delft. Hij doelde op de gerestaureerde Bätz, gebouwd tussen 1837 en 1839. Inderdaad: haar stem klinkt weer gláshelder.
Read more...

Muziek Gospeltime

Onlangs verwelkomde Casting crowns een speciale gast op het podium tijdens een concert in Indianapolis. Travis Carpenter mocht iets vertellen over zijn YouTube-video die viraal is gegaan. Op de video is te zien hoe hij in de auto de song âAnd now my lifesong singsâ van Casting crowns aan het zingen is
Read more...
Zaterdag 8 oktober gaf de nieuwbakken gospelzanger Leen Koster een concert in zijn home Town Nieuwerkerk a/d IJssel in kerkgebouw De Lichtkring. Â In een volle kerk opende Koster het concert met âHet kan vriezen het kan dooienâ van zijn debuut cd âDiep van binnenâ die november 2015 verscheen. Naast dit uptempo nummer zong hij vele en inmiddels bekende songs van dit album
Read more...
Voor het eerst in twintig jaar brengt Amy Grant een nieuw kerstalbum uit. Het album is opgenomen in haar thuisstudio in Nashville. Amy Grant vertelt over haar nieuwe album 'Tenessee Christmas': "Ik heb ervan genoten om met mijn gitaar over de hele wereld te reizen, maar de beste muzikale herinneringen heb ik toch aan de kerstperiode met mijn familie en vrienden
Read more...
Voor de tweede keer in minder dan een jaar heeft Newsboys concerten in Canada moeten afzeggen. In april van dit jaar werden bandleden aan de grens tegengehouden. De reden was dat zanger Michael Tait negen jaar geleden een verkeersovertreding heeft begaan, waardoor hem de toegang werd ontzegd
Read more...
Onlangs heeft Jason Weaver voor het eerst weer het podium gedeeld met zijn collega bandleden van Big daddy weave. Eerder dit jaar zijn vanwege een ernstige infectie de beide benen van Jason Weaver geamputeerd. Maandenlang heeft hij in het ziekenhuis gelegen voor verschillende operaties en revalidatie
Read more...

Muziek Glory of Gospel

Hallo allen Johan Spruijt komt deze week meer vertellen over zijn CD ‘Spreek tot mij’ Luister hieronder de uitzending terug.          
Read more...
HATTEM – Op 25 november, aanvang 20.00 uur, houdt de bekende Hattemse zanger René Diekman een presentatie van zijn nieuwe cd in Bethel, gevestigd aan de Hessenweg 84 in Hattem. Zijn nieuwe cd heet Road to Salvation, inmiddels de derde cd die door Diekman wordt uitgebracht. De cd is in juni uitgebracht onder het platenlabel Ecovata. René … Lees verder »
Read more...
De belangstelling voor de ‘Kerst bij Joke’ concerten van Joke Buis & band is groot. Er is besloten om extra kaarten beschikbaar te maken voor diverse lokaties op www.truetickets.nl. Er valt ook in de aanloop naar de optredens genoeg te genieten met het inmiddels verschenen album ‘Kerst bij Joke’ en de gloednieuwe videoclip ‘Nu Is Er … Lees verder »
Read more...
Deze week is Jaap Westerink weer te gast in de uitzending. Luister hieronder ook de uitzending terug. Veel luister plezier!
Read more...
Het zijn roerige tijden voor de boek- en muziekhandel in Nederland. Dat is niet voorbij gegaan aan Pelgrim Boeken & Muziek in Zeist; deze winkel sluit op 31 december daarom haar deuren. Het afscheid gaat echter niet zonder een gebaar naar de consument: vanaf heden houdt Pelgrim Boeken & Muziek Zeist een grootschalige opheffingsuitverkoop in … Lees verder »
Read more...