Techniek

Computor

De oktober-update voor Windows 10 is voor de meeste mensen nog niet uit, maar Microsoft werkt al aan de volgende update die begin 2019 op...
Read more...
De privacy-vriendelijke zoekmachine Startpage introduceert een nieuwe functie, 'anonieme weergave'. Door deze te gebruiken, blijf je anoniem voor de websites die je via Startpage bezoekt.
Read more...
Wanneer Nederlanders Facebook minder gebruiken dan voorheen, heeft dat vaak te maken met wantrouwen richting het sociale netwerk. De verspreiding van nepnieuws via dit kanaal...
Read more...
Spotify is nu ook als app te downloaden voor je Apple Watch. Eerder kon je muziek al starten en stoppen vanaf het horloge, als ook...
Read more...
Veel apps zitten vol trucjes om je zo lang mogelijk aan het scherm geluisterd te houden. Zo ook Instagram - niet zo gek, want het...
Read more...
23 november is het Black Friday. Deal of nepdeal? Samen met Kieskeurig scheiden we de goede aanbiedingen van de nepdeals met vast enkele Black Friday...
Read more...
Razer ken je van allerhande gaming-accessoires. Nu komt daar voor het eerst een router bij, de Razer Sila.
Read more...
Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is... wordt opgelicht. Er is een phishingmail in omloop uit naam van Albert Heijn, die het laat lijken...
Read more...
Microsoft is opnieuw de uitrol van de oktober-update voor Windows 10 gestart, enkele weken nadat deze tijdelijk werd teruggefloten. Een bug waardoor gebruikers zomaar persoonlijke...
Read more...
Het ministerie van Justitie en Veiligheid dwingt Microsoft om aanpassingen te doen aan de manier waarop gebruiksgegevens worden verzameld binnen Office-software. De data wordt opgeslagen...
Read more...

Autonieuws

De Franse staat wil dat Carlos Ghosn vertrekt als topman van Renault. Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, vindt dat er snel een interim-management moet komen om de schade van de arrestatie van Ghosn te beperken.
Read more...
Tesla is mogelijk geïnteresseerd in een samenwerking met het Duitse autoconcern Daimler voor de ontwikkeling van een elektrische Mercedes-bestelbus. Dat blijkt uit een tweet van topman Elon Musk van de Amerikaanse maker van elektrische auto's.
Read more...
Nissan-voorzitter Carlos Ghosn is maandag gearresteerd door de Japanse autoriteiten, uit onderzoek is gebleken dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude. Dat maakt Nissan bekend. Ook bestuurslid Greg Kelly is aangehouden op verdenking van fraude.
Read more...
De landelijke discussie over kilometerheffing is na de uitzending van Zondag met Lubach vorig weekend over de toenemende filedruk terug van weggeweest. De ANWB heeft het kabinet inmiddels opgeroepen een kilometerheffing in te voeren en vindt net als de RAI Vereniging dat het huidige stelsel van autobelastingen op de schop moet.
Read more...
Autoliefhebbers kunnen vanaf vrijdag in Amsterdam en Rotterdam kennismaken met de volledig elektrische Model 3. Later zal de auto ook op andere locaties te zien zijn.
Read more...
Volkswagen gaat de komende vijf jaar bijna 44 miljard investeren in elektrische mobiliteit, autonoom rijden, mobiliteitsdiensten en digitalisering. Daarnaast is verdere invulling aan de voorgestelde samenwerking met Ford gegeven.
Read more...
AutoWeek test de 812 Superfast, de snelste en krachtigste in serie geproduceerde Ferrari ooit.
Read more...
Toyota heeft na de Corolla-hatchback en de Touring Sports nu ook een sedanuitvoering onthuld. In tegenstelling tot zijn voorganger komt het nieuwe model ook naar Nederland.
Read more...
BMW heeft de 3-Serie plug-inhybride gepresenteerd. Het nieuwe model heeft extra vermogen en een grotere elektrische actieradius gekregen.
Read more...
Volkswagen pakt ook in China uit met elektrisch rijden. De Duitse automaker wil de komende twee jaar tot wel dertig elektrische en plug-inhybride modellen in de Chinese markt zetten. De helft van de betreffende modellen zal in China worden geproduceerd.
Read more...

Luchtvaart

SINGAPORE - Singapore Seletar Airport, de regionale luchthaven van Singapore, heeft een vernieuwde terminal gekregen. Daardoor kan het aantal verwerkte passagiers uitgroeien tot 700.000 per jaar en moet de doorstroming worden verbeterd.
Read more...
SCHIPHOL - KLM voegt een vierde Poolse bestemming aan haar netwerk toe: Wroclaw. De studentenstad wordt vanaf 6 mei dagelijks aangevlogen met een Embraer 175 van Cityhopper, die plaats biedt aan 88 passagiers.
Read more...
CHICAGO - Hoewel United Airlines al begin deze maand de eerste Boeing 787-10 in ontvangst nam, en het al enige tijd duidelijk is wat de eerste bestemmingen worden, waren er nog altijd geen beelden van het interieur beschikbaar. Die heeft de maatschappij nu vrijgegeven.
Read more...
MAASTRICHT - Air Hollandia is failliet. De rechtbank Midden-Nederland velde het oordeel over de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die tijdens haar bestaan overigens nooit een meter heeft gevlogen met haar Fokker 100.
Read more...
AMSTERDAM - Prijsvechter easyJet mikt op verdere groei op Schiphol, ook nu de luchthaven qua vliegbewegingen aan zijn limiet zit. Door gebruik te maken van grotere en vollere vliegtuigen hoopt het van huis uit Britse bedrijf op extra passagiers, zo meldde directeur William Vet van easyJet Nederland in een toelichting op de jaarcijfers.
Read more...
BRUSSEL - Avianca Cargo is van start gegaan met een vrachtlijndienst tussen Bogota en Brussel, met een tussenstop in Miami. De vlucht is vooral gericht op het vervoer van bloemen vanuit Zuid-Amerika naar Europa. 
Read more...
LUTON - EasyJet verzilvert zeventien opties voor Airbus A320neo’s. De toestellen komen bovenop de eerder geplaatste order voor honderd A320neo’s en dertig A321neo’s.
Read more...
BUENOS AIRES - Een vervelend einde aan de loopbaan van een Aerolineas Argentinas-piloot maandag. Hij kreeg na zijn laatste vlucht een watersaluut bij aankomst in Buenos Aires, maar botste tijdens dat eerbetoon met zijn Airbus A340 tegen een van de spuitwagens.
Read more...