Techniek

Computor

Een nieuw sociaal netwerk starten is altijd riskant. Wikipedia-medeoprichter Jimmy Wales deinst er niet voor terug en hoopt met WT:Social een alternatief te kunnen bieden...
Read more...
Wanneer je een drone ziet vliegen, weet je vaak niet van wie die is of wat ermee wordt gefilmd. Drone-maker DJI werkt dan ook aan...
Read more...
Een cameraatje om mee op avontuur te nemen, zo adverteert Canon zijn Ivy Rec-camera. Langs het vierkante gat is het kleinood te bevestigen aan een...
Read more...
Horloge-specialist Casio slaat de handen ineen met The Pokémon Company voor dit nieuwe, digitale klokje: voluit Baby-G Pikachu Collaboration Model genoemd.
Read more...
Facebook lanceert in de Verenigde Staten Facebook Pay, een nieuwe betaaldienst om binnen apps van Facebook snel en eenvoudig mee af te rekenen. Dat gemak...
Read more...
Skullcandy richt zich doorgaans op hippe jongeren maar met de Vert Clip-Anywhere Wireless Earbuds komt men nu ook met oordoppen voor actievelingen.
Read more...
Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een beveiligingscamera alles in beeld krijgt. Op afstand kunnen draaien en kantelen is dan een welkome toevoeging.
Read more...
Nederland is sinds vandaag een internetprovider rijker: Freedom Internet. Deze is opgericht door tegenstanders van KPN's plannen om XS4All als zelfstandige provider op te doeken,...
Read more...
De Nederlandse politie heeft dit jaar rond de 200 nepwebshops offline gehaald. Wel is dat een stuk minder dan vorig jaar, omdat men selectiever te...
Read more...
Wanneer het op bluetooth-trackers aankomt, is Tile al een poosje een gevestigde naam. Binnen het assortiment van dit merk is de Tile Sticker nu nieuw,...
Read more...

Autonieuws

Ford heeft zijn eerste als zodanig ontworpen elektrische auto onthuld. Het merk heeft zijn legendarische Mustang als uitgangspunt genomen om tot een model te komen dat moet gaan concurreren met de Tesla Model Y.
Read more...
De Nederlander Bram Schot neemt per 1 april volgend jaar afscheid bij Audi. Het bedrijf heeft Markus Duesmann benoemd als zijn opvolger, zo meldt het merk vrijdag.
Read more...
VDL Nedcar heeft met het Duitse BMW afgesproken ook na 2022 auto's voor het merk te produceren, schrijft 1Limburg donderdag. Het is een belangrijke afspraak voor de Nederlandse automaker, zegt een woordvoerder tegen het Limburgse medium.
Read more...
Automaker Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz, gaat flink in het personeelsbestand snijden, meldt het bedrijf donderdag. Zo hoopt de automaker 1,65 miljard euro te besparen. De kostenbesparing is volgens Daimler nodig om investeringen in elektrisch en autonoom rijden te bekostigen.
Read more...
De drieling van de Volkswagen Group, bestaande uit de Seat Mii, de Skoda Citigo en de Volkswagen Up, is met een flink verbeterde elektrische aandrijflijn verkrijgbaar. Daarmee komen de auto's op papier minimaal 250 kilometer ver tegen een relatief gunstige prijs. AutoWeek testte de Seat om te kijken hoe hij bevalt.
Read more...
Ferrari heeft met de Roma een nieuwe sportwagen onthuld. Hoewel het model meer dan 600 pk heeft, wordt de auto vermoedelijk niet als pure sportwagen in de markt gezet.
Read more...
De nieuwe cross-over van Mazda, de CX-30, heeft bij de botsproef van Euro NCAP een nagenoeg perfecte score voor de bescherming van volwassen inzittenden behaalt. De Mazda scoorde op dat onderdeel 99 procent volgens de Europese instantie die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van crashtests.
Read more...
Een snelle hatchback spreekt tot de verbeelding van velen. Hyundai is een nieuwkomer in dit segment, terwijl Ford met de Focus ST een nieuw model heeft. Is het debuut van Hyundai met de i30 N goed genoeg om de nieuwste troef van Ford te overtreffen?
Read more...
McLaren heeft de Elva onthuld, een eerbetoon aan de gelijknamige sportwagen uit de jaren zestig. De open tweezitter is een nieuwe toevoeging aan de zogeheten Ultimate Series van het merk en zal in een beperkte oplage worden gebouwd.
Read more...
Tesla plaatst zijn eerste Europese 'gigafabriek' in Berlijn, in de omgeving van luchthaven Berlin Brandenburg die nog in aanbouw is. Dat onthulde topman Elon Musk dinsdagavond in de Duitse stad, nadat eerder op de dag vacatures voor banen in Duitsland op de site van de elektrischeautofabrikant werden geplaatst.
Read more...

Luchtvaart

MADRID - Iberia breidt haar aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt uit met een nieuwe lijndienst tussen Madrid en Washington. Daarnaast gaat de vluchtfrequentie en stoelcapaciteit op een aantal bestaande routes omhoog.
Read more...
JOHANNESBURG - De vrijdag gestarte staking van cabinepersoneel en technici bij South African Airways (SAA) duurt nog altijd voort. Nog steeds zijn alle binnenlandse en regionale vluchten geannuleerd, maar vanaf dinsdag verwacht de geplaagde luchtvaartmaatschappij de vluchtuitvoering naar zes Afrikaanse bestemmingen te hervatten.
Read more...
DUBAI - Emirates heeft tijdens de Dubai Air Show een definitieve bestelling geplaatst voor vijftig Airbus A350-900’s. Eerder dit jaar kondigde de luchtvaartmaatschappij nog aan dertig A350’s te willen, naast veertig A330neo’s, maar die plannen zijn nu gewijzigd.
Read more...
SCHIPHOL - SpiceJet heeft APG Air Agencies benoemd als general sales agent voor de Nederlandse, Belgische, Duitse en Zwitserse markt. APG is hiermee verantwoordelijk voor alle sales- en marketingactiviteiten van de Indiase low cost carrier in deze landen. SpiceJet heeft internationale uitbreidingsplannen.
Read more...
DEN HAAG - De ANVR, de Consumentenbond, de ANWB en de SGR willen dat reizigers wettelijk worden beschermd tegen het omvallen van luchtvaartmaatschappijen. De organisaties dienen daarvoor een voorstel in bij de landelijke politiek.
Read more...
DUBAI - Air Arabia heeft een mega-order geplaatst voor de Airbus A320neo-serie. De definitieve deal omvat 120 toestellen, verdeeld over 73 A320neo’s, 27 A321neo’s en 20 A321XLR’s voor langere afstanden. Met de order blijft Air Arabia trouw aan Airbus.
Read more...
DUBAI - Leasemaatschappij Palma Holding heeft een intentieverklaring getekend voor de aanschaf van twintig De Havilland Canada Q400’s. Het bedrijf heeft al de nodige ervaring met het type, en verhuurt toestellen aan Ethiopian Airlines, Rwandair en Falcon Aviation.
Read more...
DUBAI - Boeing is erin geslaagd een nieuwe order voor de 737 MAX te scoren, ondanks een wereldwijd vliegverbod voor het geplaagde type. Het Turkse SunExpress tekende tijdens de Dubai Air Show voor tien exemplaren, die het eerder al in optie had.
Read more...