Techniek

Computor

Door een specifiek plaatje als achtergrond in te stellen op Android-smartphones, crasht het besturingssysteem en is het toestel daarna niet meer op te starten. Google...
Read more...
Drie keer raden wat je hier op de afbeelding ziet. Wij dachten aan een lampenkap, maar denk kleiner. Het zijn opzetstukjes voor Apple's AirPods Pro-oordoppen!
Read more...
Torrentsite The Pirate Bay blijft in Nederland ontoegankelijk omdat internetproviders Ziggo en XS4All de blokkade ervan in stand moeten houden. Dat is het nieuwe oordeel...
Read more...
De compleet draadloze oordopjes van Sony komen vaak goed uit tests, maar zijn ook pittig geprijsd. De WF-1000XM3-doppen kosten zo'n 190 euro. Het bedrijf zet...
Read more...
Google zou Android 11 aanstaande woensdag wereldkundig maken, maar ziet daar voorlopig vanaf vanwege de aanhoudende protesten tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Gevolg is...
Read more...
Vanaf maandag versoepelen de coronamaatregelen opnieuw. We krijgen meer bewegingsvrijheid, ook al blijft het belangrijk dat we zoveel mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden....
Read more...
Zonnepanelen hoeven niet enkel stroom op te wekken op de daken van huizen. De techniek is ook geschikt andere doeleinden, zoals het opladen van gadgets.
Read more...
Logitech brengt een muis uit voor de prijsbewuste gamer, de G203 Lightsync. Die dankt zijn naam aan de strook ledverlichting, die miljoenen kleurvariaties kan tonen.
Read more...
Begin 2018 bracht DJI zijn Mavic Air-drone uit. Die wordt nu opgevolgd door de Mavic Air 2. Wat zijn de verschillen?
Read more...
Over het algemeen zijn barebones-systemen zoals de NUC-lijn van Intel niet bedoeld voor het zware werk. De NUC 9 Extreme is hierop een uitzondering.
Read more...

Autonieuws

De vraag naar motorfietsen is flink toegenomen sinds de coronacrisis. Met name de verkoop van tweedehands motoren is gestegen. Tussen januari en april steeg de verkoop daarvan met 13 procent. In mei kwam daar nog 2 procent bovenop, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC.
Read more...
Bentley, de Britse fabrikant van luxeauto's, gaat mogelijk duizend banen schrappen als gevolg van de coronacrisis. Dat bevestigt het merk vrijdag na eerdere berichtgeving van de BBC.
Read more...
Duitsland trekt 130 miljard euro uit voor economische steunmaatregelen. Voor de auto-industrie betekent dat onder meer een hogere aanschafpremie voor elektrische auto's. Daarnaast wil de regering tankstations verplichten om laadpalen voor elektrische voertuigen aan te leggen.
Read more...
De eerste generatie Mercedes-Benz GLA was in feite een opgehoogde A-Klasse. Het nieuwe model heeft echter een geheel eigen carrosserie, waardoor de auto nog meer dan voorheen een echte cross-over is. Of de GLA daarmee ook beter bevalt? AutoWeek zocht het uit.
Read more...
Het aantal leaseauto's dat op kenteken is gegaan, viel in mei 56 procent lager uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt donderdag uit gegevens van dataprovider RDC, bewerkt door Automotive Management.
Read more...
Het kabinet heeft de subsidieregeling elektrisch rijden donderdag definitief gemaakt. Daarmee komen particulieren die een elektrische auto's aanschaffen of privé leasen vanaf 4 juni in aanmerking voor subsidie, aangezien de regeling met terugwerkende kracht is aan te vragen.
Read more...
SIXT stapt in de markt voor deelauto's en introduceert woensdag volledig elektrische voertuigen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De auto's kunnen per uur, per dag en per week gebruikt worden.
Read more...
Kia heeft de Picanto, het op een na bestverkochte model van het merk in Nederland, een facelift gegeven. De auto krijgt onder meer nieuwe koplampen en anders ingedeelde achterlichten.
Read more...
Bentley heeft met het uit productie nemen van de Mulsanne ook afscheid genomen van de iconische 6,75-liter V8-motor, een krachtbron die het merk in 1959 voor het eerst introduceerde en die gedurende ruim zes decennia in de basis onveranderd bleef.
Read more...
Audi had met de volledig elektrische Audi e-tron vorig jaar succes in Nederland. Het aanbod van het Duitse merk wordt nu uitgebreid met een zogeheten Sportback-versie met aflopende daklijn. Dat komt het rijbereik ten goede, maar je levert er wel wat ruimte voor in. AutoWeek ging ermee op pad.
Read more...

Luchtvaart

SCHIPHOL - Wie weigert om een mondkapje te dragen in het vliegtuig, kan dat duur komen te staan. Een passagier die er vrijdag op een vlucht naar Schiphol geen op wilde doen, werd bij aankomst opgewacht door de marechaussee en heeft een schikking van 300 euro betaald.
Read more...
AMSTERDAM - Beleggers zijn steeds optimistischer over de luchtvaartsector, nu reisrestricties worden opgeheven en mensen weer op vakantie willen. De beurskoersen van de grote luchtvaartmaatschappijen stegen deze week met tientallen procenten.
Read more...
WASHINGTON D.C. - Nadat China donderdag concessies deed en de toegang voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen verruimde, heeft de Amerikaanse regering besloten om af te zien van een totaalverbod op Chinese passagierslijnvluchten naar de Verenigde Staten.
Read more...
ENSCHEDE - Zaterdagochtend is een Boeing 747-400 van Lufthansa geland op Twente Airport. Het is de eerste van zes vliegtuigen van dit type die de Duitse luchtvaartmaatschappij de komende tijd op de voormalige vliegbasis parkeert. De Boeing 747 arriveerde even voor 8.00 uur, na een rechtstreekse vlucht vanuit Beijing.
Read more...
TOULOUSE – Airbus heeft de maand mei afgesloten zonder nieuwe vliegtuigorders. Vanwege de coronacrisis hebben luchtvaartmaatschappijen besluiten over de aanschaf van nieuwe vliegtuigen op de lange baan geschoven. Wel werden 24 nieuwe vliegtuigen afgeleverd aan diverse klanten.
Read more...
SCHIPHOL - DHL Express bedankt medewerkers uit de zorg en de logistiek voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Daartoe is een DHL-vliegtuig voorzien van regenboogsymbolen en enorme stickers met de tekst ‘Thank you’. Deze week was de Boeing 757 Freighter op Schiphol.
Read more...
CHICAGO - United Airlines is van plan om haar crewbases in Frankfurt, Hongkong en Tokio te sluiten. Dat blijkt volgens het luchtvaartblog Live and Let's Fly uit een interne memo van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Met deze maatregel wil United kosten besparen.
Read more...
SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee onderzoekt een plofkraak die zaterdagochtend plaatsvond op Schiphol-Oost. Rond 4.30 uur werd geprobeerd om een geldautomaat op het Stationsplein Zuid-West te openen met explosieven. Er is geen buit gemaakt.
Read more...