Techniek
transparant.jpg
Open zoekscherm

Computor

Gamingheadsets zijn er in allerlei vormen, maar de nieuwe Creative SXFI Gamer vormt zich letterlijk.
Read more...
Samsung verkoopt twee nieuwe, premium soundbars in Nederland. De Samsung HW-Q900T en de duurdere HW-Q950T.
Read more...
Disney's nieuwe speelfilm Mulan is vanaf 4 september bij Disney+ te zien, maar zit niet bij het standaard abonnementsgeld inbegrepen. De uitbater van de jonge...
Read more...
Om mensen tijdens de coronacrisis te wijzen op het belang van mondkapjes, heeft Google zijn zoekmachinelogo tijdelijk aangepast. De letters dragen mondmaskers en nemen afstand...
Read more...
Sega komt met een nieuwe miniconsole, in ieder geval in Japan. De Astro City Mini is in feite een hele kleine arcadekast met zes knoppen,...
Read more...
Logitech’s prettige MX Master 3-muis en MX Keys-toetsenbord zijn verschenen in speciale Mac-varianten. De muis heeft speciale profielen voor programma’s als Safari en Adobe om...
Read more...
De Amerikaanse ingenieur William English is overleden. In 1963 was hij medeverantwoordelijk voor de bouw van de allereerste computermuis, samen met collega Douglas Engelbart. Engelbart...
Read more...
De nieuwe iPhones van dit jaar lanceren niet in september, maar 'een paar weken later' dan we inmiddels gewend zijn. Dat bevestigt Apple tegenover investeerders....
Read more...
Op vakantie is lang niet altijd een stopcontact in de buurt. Dan ben je blij met alternatieven om toch je gadgets mee op te laden.
Read more...
Adidas ken je als sportkledingmerk. Het is dan ook niet zo gek dat het bedrijf nu ook eigen draadloze oordopjes verkoopt.
Read more...

Autonieuws

Rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol en actieve rijbaanassistentie kunnen lang nog niet met alle situaties onderweg omgaan, zo concluderen onderzoekers van de AAA, de Amerikaanse autoassociatie, donderdag.
Read more...
Gemeten over de eerste zeven maanden van dit jaar is het aantal nieuwe registraties van motorfietsen met 10.383 exemplaren weer terug op het niveau van vorig jaar, toen de teller op 10.389 stuks stond. Dat melden BOVAG en dataprovider RDC donderdag.
Read more...
BMW komt voor het eerst in zeven jaar met een nieuwe geheel elektrische auto, de iX3. Het merk heeft hiermee eindelijk een concurrent voor auto's als de Audi e-tron en Mercedes-Benz EQC. De iX3 is namelijk net als de genoemde modellen een SUV. Toch pakt BMW de zaken net even anders aan dan de concurrentie, zo stelt AutoWeek vast.
Read more...
De winst van Toyota Motor Corporation is in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar met ruim 74 procent gedaald tot 158,8 miljard yen (1,27 miljard euro). Daarnaast verdampte de operationele winst vanwege de coronacrisis bijna volledig, want die ging met 98,1 procent omlaag naar 13,9 miljard yen, zo laat het Japanse concern donderdag weten.
Read more...
Steeds meer leaseauto's zijn voorzien van hybrideaandrijving, zo meldt leasemaatschappij ALD Automotive woensdag. In de eerste helft van dit jaar nam het aantal hybrides met 32 procent toe ten opzichte van een jaar eerder.
Read more...
Na negen jaar is er een geheel nieuwe Yaris op de markt. Zoals bij Toyota inmiddels te doen gebruikelijk zijn veel van de modellen leverbaar met hybrideaandrijving. De Yaris is daarop geen uitzondering. AutoWeek ging ermee op pad.
Read more...
Mogelijk rijden in Nederland op dit moment zo'n half miljoen personenauto's op winterbanden rond, meldt BOVAG woensdag. Bij proeven op verschillende locaties werd afgelopen weekend geconstateerd dat 5,3 procent van de auto's nog op winterbanden stond.
Read more...
Gordon Murray Automotive (GMA), het bedrijf van auto-ontwerper Gordon Murray, heeft zijn eerste sportwagen onthuld. De T.50 wordt aangedreven door een V12-motor die maximaal 700 pk levert. Murray is bekend van de McLaren F1, alom beschouwd als een van de beste sportwagens aller tijden.
Read more...
Ruim honderd leaserijders gaan vanaf 1 augustus testen welke invloed betalen per gereden kilometer heeft op hun autogebruik. Met deze test krijgen zij inzicht in wat ze zouden moeten betalen als ze per gereden kilometer werden afgerekend, terwijl ze nu een vast bedrag per maand kwijt zijn. Op ons reactieplatform NUjij reageerden leaserijders wisselend op deze nieuwe vorm van leasen.
Read more...
Ruim honderd leaserijders testen sinds 1 augustus welke invloed betalen per gereden kilometer heeft op hun autogebruik, meldt de Verenging Zakelijke Rijders (VZR), een van de initiatiefnemers van de test, dinsdag.
Read more...

Luchtvaart

ABU DHABI - De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Etihad Airways in de eerste helft van dit jaar een verlies leed van 758 miljoen dollar. Dat is ongeveer 30 procent hoger dan in het eerste half jaar van 2019, toen de maatschappij nog een verlies van 586 miljoen dollar noteerde.
Read more...
WASHINGTON - De FAA wil Boeing een boete opleggen van 1,25 miljoen dollar. Volgens de Amerikaanse luchtvaartdienst hebben hooggeplaatste managers van het bedrijf grote druk uitgeoefend op werknemers die verantwoordelijk waren voor de veiligheidsinspecties.
Read more...
DUBLIN - Ryanair voert in augustus meer dan 60 procent van haar geplande vluchtactiviteiten uit. Deze maand wil de prijsvechter meer dan 11.000 wekelijkse vluchten op zo’n 1.600 routes uitvoeren. De maatschappij startte eind juni haar diensten weer op na een maandenlange onderbreking door de coronapandemie.
Read more...
LONDEN - Honderden medewerkers van British Airways protesteerden deze week tegen de plannen van het bedrijf voor een ‘fire and rehire’-scenario. De Britse maatschappij wil tot wel 12.000 banen schrappen en de bedoeling is om personeelsleden na hun ontslag weer aan te nemen, maar dan wel tegen een flink lager salaris en onder minder gunstige arbeidsvoorwaarden.
Read more...
DUBAI - Emirates breidt haar netwerk voor passagiersvluchten uit naar 70 wereldwijde bestemmingen. Woensdag hervatte de maatschappij de passagiersvluchten naar Koeweit en vanaf 16 augustus wordt Lissabon weer verbonden met Dubai. Met de toevoeging van de bestemmingen is het oude netwerk met meer dan 50 procent hersteld.
Read more...
TOULOUSE - Airbus heeft in de maand juli 49 nieuwe vliegtuigen afgeleverd. Dat zijn er iets meer dan in mei en juni, maar door de coronacrisis liggen de cijfers veel lager dan normaal. Ook het aantal bestellingen blijft flink achter: er kwamen orders binnen voor slechts vier toestellen.
Read more...
CHICAGO - United Airlines zet vanaf nu UV-lampen in om de knopjes en beeldschermen in de cockpits van haar vliegtuigen te ontdoen van schadelijke deeltjes. “Die zijn doorgaans lastig schoon te maken op de conventionele manier”, zegt Bryan Quigley, SVP Flight Operations.
Read more...
SCHIPHOL - Uiterlijk volgende week moet er op Schiphol een teststraat worden ingericht waar reizigers uit risicogebieden kunnen worden getest op het coronavirus. Dat maakte minister De Jonge (Volksgezondheid) donderdagavond bekend. De test wordt niet verplicht.
Read more...