Techniek

Computor

Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want...
Read more...
Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de...
Read more...
Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.
Read more...
Behuizingen voor gaming-pc's horen enigszins imponerend te zijn en de Big Chungus van Kolink past goed in die traditie.
Read more...
De Zanco Tiny T2 is een van de kleinste telefoons ter wereld, met een omvang van zo'n 6 bij 3 centimeter. Het scherm heeft een...
Read more...
Het aantal websitebezoeken is vorig jaar wereldwijd wederom gestegen. De honderd bestbezochte sites trokken maandelijks 223 miljard bezoekers, een stijging van 8 procent ten opzichte...
Read more...
Word, Excel en PowerPoint bestaan al tijden als losse apps, maar Microsoft bundelt ze nu voor het eerst samen in één applicatie. Die draagt de...
Read more...
Prijzen van koptelefoons met ruisonderdrukking lopen vaak snel hoog op. JBL zet er een relatief betaalbaar alternatief tegenover in de vorm van de JBL Tune...
Read more...
Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail wordt vastgelegd. De 622GW Dash Cam van Nextbase is dan ook de eerste autocamera van het bedrijf dat...
Read more...
Vorig jaar zijn minstens 3.099 mensen slachtoffer geworden van helpdeskfraude. Oplichters doen zich hierbij voor als officiële bedrijven en instellingen die 'klanten' benaderen met bijvoorbeeld...
Read more...

Autonieuws

De trein is veel groener dan het vliegtuig, maar de ontwikkelingen op het spoor komen maar langzaam op gang. Terwijl consumenten staan te springen om meer te treinen, wordt juist het vliegtuig nog steeds indirect gesubsidieerd. Wat moet er gebeuren om het spoor een duw te geven?
Read more...
In China, de grootste markt voor personenwagens ter wereld, worden door het coronavirus COVID-19 fors minder voertuigen verkocht. Het aantal registraties lag gemeten over de eerste twee weken van februari 92 procent lager dan een jaar eerder.
Read more...
Volgende maand presenteert het nieuwe Amerikaanse merk Czinger de 21C aan het publiek. Inmiddels zijn de eerste foto's en specificaties vrijgegeven. De hybride supersportwagen accelereert als een Formule 1-auto.
Read more...
Volkswagen heeft de Golf GTI klaarstaan, zo blijkt uit een vrijdag getoonde schets van het nieuwe model. De auto beleeft volgende maand tijdens de Autosalon van Genève zijn publieksdebuut.
Read more...
Een vijfcilinder turbomotor in de neus en vierwielaandrijving. Liefhebbers hebben na het lezen van die woorden de legendarische Audi Quattro in gedachten. Maar van dezelfde ingrediënten heeft Audi nu iets heel anders gecreëerd: de RS Q3, een soort cross-over met rallygenen. AutoWeek dook ermee de sneeuw in.
Read more...
AutoWeek bestaat dertig jaar. In die periode is het autolandschap flink veranderd: liefhebberij heeft in toenemende mate plaatsgemaakt voor fiscaal gestuurde keuzes en de volgende generatie kijkt heel anders naar auto's. NU.nl spreekt daarover met Damiaan Hage, content director van AutoWeek.
Read more...
In de omgeving van de Amerikaanse stad Boston zijn dinsdag twee autodieven met de door hen gestolen Lamborghini's tegen elkaar gereden bij een kettingbotsing. De voertuigen waren vijf uur eerder gestolen bij een dealer in Wayland.
Read more...
Mercedes-AMG heeft twee nieuwe versies van de GLE Coupé gepresenteerd: de 63 en de 63 S. Dat laatste model krijgt 612 pk mee, terwijl de reguliere AMG 63 over 571 pk beschikt.
Read more...
Een ruime meerderheid van de Europeanen die een volledig elektrische auto bezitten vindt het maximale rijbereik van zijn of haar auto voldoende voor dagelijks gebruik, zo blijkt uit een op woensdag gepubliceerd onderzoek van NewMotion, de tak van Shell verantwoordelijk voor laadinfrastructuur.
Read more...
Hyundai heeft de nieuwe i20 gepresenteerd. Het model, dat in het marktsegment van de Volkswagen Polo opereert, is lager en breder dan zijn voorganger en biedt meer binnenruimte.
Read more...

Luchtvaart

DAYTONA BEACH - Een Cessna Citation Mustang, Model 510 Very Light-zakenjet, heeft donderdag een zogenaamde 'gearup'-landing gemaakt waarbij het achterste landingsgestel niet was uitgeklapt. Het incident deed zich voor op de internationale luchthaven van Daytona Beach in de Verenigde Staten.
Read more...
AMSTERDAM - Klimaatscepticus en hoogleraar Frits Böttcher kreeg in de jaren negentig ruim 1 miljoen gulden van 24 Nederlandse bedrijven, waaronder Shell, KLM, Schiphol, ING, de NAM en de ANWB. Met dat geld kon hij campagne voeren tegen de opvatting dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.
Read more...
DUBLIN - Ryanair-topman Michael O’Leary ligt onder vuur vanwege een interview met de Britse krant The Times. Daarin zei hij dat de luchthavenbeveiliging zich moet richten op mannen, en dan met name moslimmannen, omdat zij de grootste risicogroep vormen.
Read more...
BUENOS AIRES - Na ruim zestig jaar is het tijdperk van de viermotorige straalvliegtuigen voorbij voor Aerolíneas Argentinas. Deze week nam de maatschappij afscheid van de laatste Airbus A340-300, waardoor er nu alleen nog A330-200’s op de lange afstand vliegen.
Read more...
SEATTLE - Boeing heeft rommel gevonden in de brandstoftanks van ongeveer twee derde van de niet-geleverde 737 MAX-toestellen die tot nu toe zijn geïnspecteerd, meldt The Wall Street Journal. Dat wijst op een groter probleem dan het bedrijf eerder suggereerde.
Read more...
SCHIPHOL - De luchthaven Maastricht Aachen Airport is zondagochtend gesloten voor vliegverkeer, vanwege een tekort aan luchtverkeersleiders. Dat maakt lokale omroep L1 op uit een NOTAM die zaterdag is verspreid.
Read more...
SCHIPHOL - Een forse zandstorm zorgt op de Canarische Eilanden voor flink wat problemen. Het Spaanse meteorologische instituut denkt dat de zandstorm pas morgen gaat liggen. Voorlopig vinden er geen vluchten plaats van en naar Gran Canaria, omdat piloten te slecht zicht hebben.
Read more...
SCHIPHOL - Door het barre weer van zondag zijn op Schiphol een 70-tal vluchten uitgevallen. Tientallen andere vluchten liepen vertraging op, blijkt uit gegevens van de luchthaven.
Read more...