Techniek

Computor

Apple kondigt twee nieuwe MacBook Pro-modellen aan. Naast snellere specificaties valt op dat het toetsenbord is verbeterd. Dit nadat er bij vorige MacBooks regelmatig sprake...
Read more...
Microsoft roept Amerikaanse beleidsmakers op om strengere wetten en regels op te stellen rond het inzetten van gezichtsherkenning. Het bedrijf waarschuwt voor de gevaren ervan...
Read more...
Veel organisaties (waaronder ook wij) stappen langzaam maar zeker af van e-mail ten gunste van de chat-app Slack. Microsoft ging daar eerder al de concurrentie...
Read more...
Google werkt reeds sinds 2013 aan het project Loon, dat bestaat uit ballonnen die door de lucht draadloos internet naar lastig begaanbare plekken brengen. De...
Read more...
Dat de beveiligingscamera's van Foscam eenvoudig te hacken zijn, blijkt opnieuw na onderzoek van de Consumentenbond. Dit is te verhelpen door een firmware-update uit te...
Read more...
Raakt de schijf van je Xbox One telkens vol? Niet verwonderlijk, want hedendaagse games nemen vele gigabytes in beslag.
Read more...
Powerbanks laden doorgaans via usb op, wat voor smartphones en tablets prima is. Lastiger wordt het als je onderweg je laptop wil opladen, deze is...
Read more...
Mozilla lanceert vandaag twee nieuwe, mobiele apps. Lockbox is een wachtwoordmanager voor iOS en Notes is een notitie-app voor Android. Beide zitten nog in de...
Read more...
Online kleding bestellen blijft vaak een gok. Bij gebrek aan een pashokje is het altijd maar de vraag of de maat wel klopt, of dat...
Read more...
Met een gemiddelde downloadsnelheid van 35,95Mbit/s is Nederland twee plaatsen gezakt op de wereldwijde ranglijst van internetsnelheden. Dit jaar eindigen we op een 7e plek,...
Read more...

Autonieuws

Hogere verkoop Groupe Renault in eerste zes maanden 2018
Groupe Renault heeft het afgelopen jaar bijna 10 procent meer voertuigen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Read more...
Staking bij Fiat vanwege onvrede over aantrekken Cristiano Ronaldo flopt
Slechts vijf Fiat-werknemers zijn komen opdagen bij de staking als protest tegen het aantrekken van de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo door het door Fiat Chrysler Automobiles (FCA) gesponsorde Juventus.
Read more...
Renault tekent sponsorovereenkomst met Paris Saint-Germain
De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain (PSG) heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van sponsoring door autofabrikant Renault.
Read more...
Hier moet je op letten als je met de auto op vakantie gaat
Met de zomervakantie in het vooruitzicht voor grote delen van het land gaan de komende twee weken veel Nederlanders de weg op voor hun vakantie. Waar moet je rekening mee houden voordat je met de auto op pad gaat?
Read more...
Opel moet uitleg geven over werking drie nieuwe typen dieselmotoren
Opel moet zich verantwoorden voor de werking van drie nieuwe typen dieselmotoren. Dat heeft het Duitse ministerie van Verkeer bevestigd na berichtgeving van de Duitse krant Bild.
Read more...
Hacker George Hotz noemt zelfrijdende auto's 'oplichterij'
iPhone- en PS3-hacker George Hotz werkt al een aantal jaar aan een eigen systeem voor zelfrijdende auto's. Nu noemt hij de voertuigen 'oplichterij'.
Read more...
'Honda stopt met diesel in Europa'
Honda stopt op termijn met de levering van dieselmotoren in Europa. De huidige Honda Civic is het laatste model met een dergelijke krachtbron, heeft een vertegenwoordiger van het merk laten weten.
Read more...
Bentley presenteert gelimiteerde versie van Mulsanne
Bentley heeft een speciale versie van de Mulsanne gelanceerd: de W.O. Edition by Mulliner. De levering van de speciale Mulsanne begint in 2019, het jaar waarin Bentley zijn eeuwfeest viert.
Read more...
McLaren wil dat aanbod in 2025 vrijwel volledig uit hybrides bestaat
McLaren heeft zijn plannen voor de komende jaren gepresenteerd. Volgens de Track25-strategie moet in 2025 vrijwel het volledige modellenaanbod uit hybridesportwagens bestaan.
Read more...
Belastingvoordeel Tesla omlaag na verkoopmijlpaal in VS
Tesla heeft in de Verenigde Staten zijn 200.000e elektrische auto verkocht. Daarmee passeert de autobouwer een belangrijke grens, waardoor een belastingvoordeel voor Amerikaanse autokopers gaat vervallen.
Read more...

Luchtvaart

FARNBOROUGH - Leasemaatschappij Goshawk Aviation heeft een bestelling geplaatst voor twintig Boeing 737 MAX 8-toestellen. Eerder tekende het bedrijf al een deal voor twintig A320neo’s van concurrent Airbus.
Read more...
FARNBOROUGH - De Braziliaanse KLM-partner GOL heeft met Boeing een deal gesloten voor de levering van vijftien 737 MAX 8-toestellen. Daarnaast wordt een order voor dertig 737 MAX 8’s omgezet in een bestelling voor dertig grotere MAX 10’s.
Read more...
FARNBOROUGH - Het Chinese Hongtu Airlines is de nieuwste klant voor de Airbus A320neo. De luchtvaartmaatschappij huurt vanaf 2019 vier toestellen van leasemaatschappij GECAS. Op dit moment vliegt het jonge bedrijf al met twee A320’s en twee A321’s.
Read more...
SCHIPHOL - Na de beveiligingsmedewerkers op Schiphol dreigen nu ook medewerkers van vrachtafhandelaar Menzies met acties. Vakbond FNV heeft een ultimatum gesteld en eist vóór woensdagmiddag onder meer een hoger loonbod. Of en in welke mate passagiers last zullen hebben van eventuele acties kon een woordvoerster niet zeggen.
Read more...
FARNBOROUGH - Prijsvechter SalamAir uit Oman breidt haar vloot uit met zes Airbus A320neo’s. Daarvan wordt er eentje rechtstreeks bij Airbus besteld, de overige vijf toestellen worden via een niet nader genoemde leasemaatschappij gehuurd.
Read more...
AMSTELVEEN - KLM, Air France, China Southern Airlines en Xiamen Airlines bundelen de krachten. De bestaande losse samenwerkingsverbanden worden samengevoegd tot één joint venture, zo kondigden de maatschappijen maandag aan. Air France-KLM wil daarmee haar positie op de Chinese luchtvaartmarkt verstevigen.
Read more...
FARNBOROUGH - Jet Airways heeft definitief 75 extra Boeing 737 MAX-toestellen besteld. De Indiase KLM-partner plaatste eerder al orders voor opgeteld 150 exemplaren maar koopt nu voor de derde keer 75 vliegtuigen. De order werd eind juni al door Jet Airways aangekondigd.
Read more...
FARNBOROUGH - De eerste dag van de Farnborough Airshow vormde allerminst een rustig begin van de week. Het evenement werd door zowel Airbus als Boeing aangegrepen om nieuwe orders bekend te maken. Ook Embraer kwam aan bod.
Read more...