Techniek

Computor

Met de komst van 5G kun je straks tot tien keer sneller mobiel internetten dan nu met het 4G-netwerk. Daarvoor heb je mettertijd wel een...
Read more...
De populaire torrentsite Demonoid is al enkele dagen offline en dat lijkt voorlopig zo te blijven, omdat de eigenaar al maanden niks meer van zich...
Read more...
Android 9.0 (Pie) staat klaar voor OnePlus 6-bezitters. Buiten Google om is OnePlus daarmee de eerste grote smartphone-fabrikant die de meest recente Android-versie naar zijn...
Read more...
Albert Heijn introduceert in navolging van Amazon het concept kassaloos shoppen. Je hebt daarvoor alleen een zogeheten tap to go-kaart nodig, in combinatie met een...
Read more...
Een goede film, check! Prachtig beeld dankzij een mooie televisie, check! Je lijkt het helemaal voor elkaar te hebben, maar hoe goed is de kwaliteit...
Read more...
Amazon kondigt tijdens zijn Hardware Event te Seattle een hoop nieuwe producten aan, die allen in min of meerdere mate met de spraakassistente Alexa zijn...
Read more...
Slachtoffers van cybercrime doen in driekwart van de gevallen geen aangifte bij de politie, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Centraal Bureau voor...
Read more...
Draadloze opladers zijn vaak platte schijven waar uw de telefoon op legt. Dat is niet altijd even handig. Logitech verkoopt nu het Powered oplaadstation.
Read more...
Ongewenste software blijft voor velen een doorn in het oog. Of je het nu per ongeluk zelf installeert, of dat fabrikanten ervoor kiezen hun systemen...
Read more...
Mozilla brengt een nieuwe browser uit onder de naam Firefox Reality. Deze is specifiek bedoeld voor eigenaren van een virtual reality-bril, waaronder de Oculus Rift...
Read more...

Autonieuws

Winstwaarschuwing BMW door emissieregels en handelsoorlog
Automaker BMW voorziet een lichte daling van de winst voor belasting als gevolg van prijsdruk en handelsspanningen. Eerder ging het Duitse bedrijf uit van een cijfer dat ongeveer gelijk zou zijn aan dat van vorig jaar.
Read more...
Shell zet na China nu ook meer in op uitbreiding in Rusland
Shell wil flink groeien op de Russische markt voor tankstations. Het olie- en gasconcern is van plan om het aantal pompen in het land in de komende vijf à zes jaar te verdubbelen tot zeshonderd stuks.
Read more...
Merkel hamert op belang eigen batterijproductie voor elektrische auto
Angela Merkel wil dat Europa zich inspant om zelf batterijen voor elektrische auto's te produceren. Dat is volgens de Duitse bondskanselier "van extreem belang" bij de omschakeling naar e-mobiliteit.
Read more...
Chinese autofabrikant Chery komt naar Europa
Chery Automobile, een grote Chinese fabrikant, opent in januari een ontwikkelingscentrum in Duitsland. In 2020 wil het merk zijn eerste auto voor de Europese markt uitbrengen.
Read more...
Lotus start zoektocht naar eerste auto van het merk
Lotus viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag en daar horen niet alleen speciale edities van modellen als de Exige en Elise bij, maar ook een zoektocht naar het allereerste model van het merk.
Read more...
Nieuwe bijtellingsregels zorgen voor minder uitstoot
De regels voor de bijtelling van het rijden van zakenauto's hebben in de periode tussen 2011 en 2016 tot een 6 procent lagere uitstoot van CO2 geleid, zo heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) berekend.
Read more...
Porsche gaat stoppen met het verkopen van dieselauto's
Autofabrikant Porsche gaat stoppen met de verkoop van dieselauto's. Het bedrijf gaat zich richten op auto's met benzinemotoren, elektrische motoren en hybride aandrijvingen omdat de vraag naar dieselvoertuigen afneemt.
Read more...
PSA Group presenteert met DS 7 Crossback E-Tense vierde plug-inhybride
De Franse fabrikant PSA Group heeft in navolging van de Peugeot 508, 508 SW en 3008 een vierde plug-inhybride gepresenteerd: de DS 7 Crossback E-Tense 4x4.
Read more...
Techart geeft Porsche Cayenne extra vermogen en nieuw interieur
De Duitse tuner Techart heeft een vermogensupgrade voor de Porsche Cayenne Turbo beschikbaar. Door aanpassingen aan het motormanagement levert de motor geen 550 pk, maar 640 pk.
Read more...

Luchtvaart

PARIJS - Air France heeft een deal gesloten met Booking.com. Daardoor kunnen reizigers op de website van Air France bij Booking.com een hotelkamer reserveren. Eerder sloten KLM, Transavia en HOP! al een dergelijke deal met de hotelaanbieder.
Read more...
LONDEN - British Airways start op 16 februari 2019 een lijndienst tussen London City en München. Het is de vierde Duitse bestemming die met de Londense stadsluchthaven wordt verbonden, na Berlijn, Düsseldorf en Frankfurt.
Read more...
DUBLIN - Aer Lingus staat aan de vooravond van een grote uitbreiding richting Noord-Amerika. De Airbus A321neo, waarvan de eerste in januari 2019 wordt geleverd, speelt daarbij een cruciale rol. Aer Lingus grijpt de gelegenheid aan om meteen een nieuwe huisstijl te introduceren.
Read more...
AMSTERDAM – De tijd om de Catalina in Nederland te behouden begint te dringen. Vier organisaties hebben minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in “een uiterste krachtinspanning” gevraagd het historische amfibische marinevliegtuig aan te kopen en veilig te stellen voor Nederland.
Read more...
DEN HAAG - Het tweede kwartaal van dit jaar is relatief veilig verlopen voor de luchtvaart in Nederland. Er werden geen ernstige incidenten in de commerciële luchtvaart gemeld. Wel had de (OVV) het druk met een aantal ongelukken in de kleine luchtvaart.
Read more...
SCHIPHOL - Corendon Airlines Europe, de derde luchtvaartmaatschappij binnen reisconcern Corendon, heeft grote plannen voor 2019. De op Malta geregistreerde airline wil vanaf vijf bases vakantievluchten uitvoeren naar populaire zonbestemmingen.
Read more...
SCHIPHOL - Pieter Elbers wordt mogelijk de tweede man bij Air France-KLM, achter de nieuwe CEO Ben Smith. Die zou op zijn beurt commissaris willen worden bij KLM, zo melden bronnen binnen het Air France-KLM aan de Franse krant La Tribune. 
Read more...
DUBLIN - Ryanair schrapt vrijdag 190 van de 2400 geplande vluchten vanwege een staking van piloten in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en België. Dat liet de Ierse luchtvaartmaatschappij weten. Ook in Spanje, Portugal, Italië en Duitsland leggen de piloten vrijdag het werk neer.
Read more...