Techniek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Computor

Het heeft een poosje geduurd, maar Mozilla rolt eindelijk tweestapsverificatie uit voor Firefox-accounts. Deze extra beveiligingslaag werkt niet via sms, maar via een zogeheten authenticator-app.
Read more...
Jonge kinderen kunnen tegenwoordig niet meer zonder smartphone. Niet alleen omdat hun vriendjes en vriendinnetjes er vaak ook eentje hebben, maar ook omdat ze bepaalde...
Read more...
Stel je hebt een laptop met usb-c-aansluiting, die je op een beamer wilt aansluiten. Grote kans dat je dan een verloopstukje nodig hebt, zoals de...
Read more...
Gamers zijn dol op led-verlichting. Toetsenborden, videokaarten, koptelefoons, koelingselementen en muizen worden er mee uitgerust. De nieuwste trend? Muismatten met een led-strip!
Read more...
Microsoft kondigt de overname aan van het jonge bedrijf Semantic Machines, dat in kunstmatige intelligentie gespecialiseerd is. De extra kennis en mankracht wordt onder andere...
Read more...
Google's videobel-app Duo krijgt er een interessante functie bij. Na een aankomende update heb je de optie om je scherm te delen, wat handig kan...
Read more...
Apple werkt mogelijk aan een nieuwe versie van zijn slimme HomePod-speaker, die ongeveer de helft minder kost. Daarmee zou het bedrijf willen concurreren met goedkopere...
Read more...
Android-gebruikers hebben tekstverwerker Word in totaal meer dan 500 miljoen keer gedownload. Het is daarmee de populairste Office-app voor dit mobiele platform.
Read more...
Chinese klaslokalen worden met speciale camera's uitgerust, die van gezichtsherkenning voorzien zijn. Op die manier kunnen leraren het gedrag van hun leerlingen beter in de...
Read more...
Google kondigt een nieuwe muziekstreamingdienst aan onder de naam YouTube Music. Het bedrijf wil daarmee voornamelijk de concurrentie met Spotify aangaan. Er komt namelijk ook...
Read more...

Autonieuws

Fors meer volledig elektrische auto's in Nederland
Er waren aan het begin van dit jaar een kleine 22.000 volledig elektrische personenauto's op de weg in Nederland, een toename van bijna 60 procent vergeleken met een jaar eerder.
Read more...
Recordaantal autobedrijven kampt met tekort aan personeel
Bedrijven in de auto- en motorbranche hebben moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kampt een recordaantal bedrijven in de sector met belemmeringen door een tekort aan gekwalificeerde medewerkers.
Read more...
Europese versie Citroën C5 Aircross gepresenteerd
Citroën heeft in Parijs de Europese versie van de C5 Aircross gelanceerd, een model dat al enige tijd in China leverbaar is.
Read more...
Bugatti bereikt mijlpaal met productie honderdste Chiron-model
Bugatti heeft afgelopen week de bouw van de honderdste Chiron gevierd. De auto wordt binnenkort aan een klant in het Midden-Oosten afgeleverd.
Read more...
Aston Martin DB5 uit James Bond-film onder de hamer
Veilinghuis Bonhams zal in juli een Aston Martin DB5 veilen, een model dat alom wordt beschouwd als de ultieme James Bond-auto.
Read more...
Europese Commissie wil regels autoverzekeringen verscherpen
De regels voor motorrijtuigenverzekeringen in de EU worden als het aan de Europese Commissie ligt verscherpt. Brussel stelt nieuwe maatregelen voor zodat slachtoffers van een auto- of motorongeluk "snel en volledig" worden gecompenseerd.
Read more...
Ferrari bouwt unieke auto voor klant
Ferrari heeft in opdracht van een klant een speciale versie van de 488 GTB gebouwd, de SP38. De Special Products-afdeling van het merk zal de auto dit weekend tijdens het Concorso d'Eleganza Villa d'Este in Italië overhandigen.
Read more...
Trump onderzoekt of importtarieven voor auto's verhoogd kunnen worden
De Amerikaanse president Donald Trump gaat onderzoeken of de importtarieven op auto's en vrachtwagens verhoogd kunnen worden. Daarbij wordt gekeken of er vergelijkbare tarieven als bij aluminium en staal ingevoerd kunnen worden.
Read more...
Jaguar Land Rover wijt verkoopdaling aan verwachte regels voor diesels
Jaguar Land Rover heeft in het afgelopen boekjaar flink minder auto's verkocht in Europa en met name het Verenigd Koninkrijk.
Read more...
Ford investeert tot 200 miljoen euro in Roemeense fabriek
Het Amerikaanse autoconcern Ford Motor investeert tot 200 miljoen euro in uitbreiding van de productiecapaciteit bij een fabriek in Roemenië. Met die expansie zijn vijftienhonderd extra arbeidsplaatsen gemoeid.
Read more...

Luchtvaart

PHILIPSBURG - Copa Airlines hervat na negen maanden de lijndienst tussen Panama City en Sint Maarten. De luchtvaartmaatschappij moest de route staken nadat de luchthaven van het eiland onbruikbaar was geraakt door de verwoestende orkaan Irma. 
Read more...
UTRECHT - Claimbureau AirHelp vindt dat luchtvaartmaatschappijen bestraft moeten worden wanneer zij weigeren om vertraagde passagiers schadeloos te stellen. Volgens het bedrijf wordt de wettelijk verplichte financiële compensatie nog te vaak genegeerd door airlines.
Read more...
BUNNIK - Het Joint Investigation Team (JIT), dat onderzoek doet naar de crash van vlucht MH17, heeft nog meer bewijs gevonden dat de Russische federatie achter het neerhalen van het vliegtuig zit. Dat blijkt donderdag tijdens de presentatie van tussentijdse onderzoeksresultaten.
Read more...
PARAMARIBO - Door een belabberde financiële situatie zou de toekomst van Surinam Airways (SLM), de nationale airline van Suriname, op het spel staan. Maar mediaberichten over een dreigend faillissement en operationele problemen worden door de Surinaamse luchtvaartmaatschappij met klem ontkend en afgedaan als laster en fabels. 
Read more...
MILAAN - Alitalia en Royal Air Maroc gaan samenwerken op vluchten tussen Italië en Marokko. De twee luchtvaartmaatschappijen vergroten door de codeshare-deal hun netwerk en bieden passagiers meer vluchtopties tussen beide landen.
Read more...
LONDEN - De dreigende staking op Londen Luton Airport dreigt komende weekend door te gaan. Werknemers van afhandelaar Menzies Aviation hebben het laatste loonbod verworpen en leggen tussen zaterdag 3.00 uur en zondag 14.00 uur het werk neer, tenzij er een beter bod komt.
Read more...
BOEDAPEST - De Hongaarse prijsvechter Wizz Air heeft de nettowinst overboekjaar 2017/2018 met 22,1 procent zien groeien. In totaal noteerde het bedrijf een resultaat van 275 miljoen euro. Zowel de verkoop van tickets als aanvullende diensten stuwden de winstcijfers.
Read more...
DEN HAAG - De coalitiepartijen willen dat de regering bij de Verenigde Naties alle landen opnieuw oproept mee te werken aan het onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17.
Read more...