Techniek

Computor

Van alle social media-platformen vallen Facebook en Instagram het vaakst uit. Dit blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse zakenwebsite Business Insider op basis van cijfers...
Read more...
Microsoft heeft er een nieuwe mijlpaal bij. De Android-editie van Microsoft Word is inmiddels meer dan een miljard keer geïnstalleerd. Dit valt op te maken...
Read more...
In grote delen van het land is de zomervakantie inmiddels begonnen – en dat betekent zes weken de tijd om allerlei leuke dingen te doen....
Read more...
Een van de meest populaire koptelefoons met ruisonderdrukking is de QuietComfort 35 II van Bose. Die wordt nu opgevolgd door de Bose NCH 700.
Read more...
Wimbledon is inmiddels in volle gang en de finale is al in zicht. De scores zijn op Google gemakkelijk bij te houden en het bedrijf...
Read more...
Student Business Innovation Milan Passchier, die eind mei in het nieuws kwam omdat hijvoor 1,64 euro van Londen naar Oslo vloog, wil ook anderen gaan...
Read more...
Microsoft maakt bekend dat zijn vergader-app Teams de 13 miljoen gebruikers is gepasseerd. Daarmee lijkt Slack als voornaamste concurrent ingehaald. Volgens de meest recente cijfers...
Read more...
De RoboMaster S1 van DJI - bekend van drones - ziet er gevaarlijk uit, maar wees gerust. Deze miniatuur-tank is enkel voor educatieve doeleinden inzetbaar.
Read more...
Wees altijd erg voorzichtig met online betaalverzoeken van onbekenden, zo blijkt maar weer eens. De politie heeft een 19-jarige Groninger aangehouden op verdenking van WhatsApp-fraude....
Read more...
Wie zijn bestanden bij Dropbox in de cloud parkeert, kan deze binnenkort naar anderen doorsturen via de Dropbox Transfer-optie. De dienst is te vergelijken met...
Read more...

Autonieuws

Later deze week wordt de nieuwe Corvette gepresenteerd. Het model geldt al sinds zijn lancering in 1953 als de Amerikaanse sportwagen pur sang. Inmiddels zijn we toe aan de achtste generatie, die een stijlbreuk met het verleden vormt.
Read more...
De bereidheid om voorrang te verlenen aan ritsers in het verkeer is de afgelopen tien jaar volgens SIRE (Stichting Ideële Reclame) met 26 procent afgenomen. Op radio en televisie vraagt SIRE daar aandacht voor met de #DOESLIEF-campagne. Voor de doorstroming is het van belang dat bestuurders vlot kunnen invoegen, maar gebeurt dat wel op de juiste manier?
Read more...
Ondanks dat de plug-inhybrideauto in Nederland niet zo populair meer is als een aantal jaar geleden, verschijnen de komende maanden desondanks talloze nieuwe geëlektrificeerde modellen. Is de plug-inhybride (PHEV) aan een tweede leven begonnen?
Read more...
AutoWeek test de Porsche 911, "een auto zo goed dat er niets tegenop kan". Lukt het een McLaren 570 S wel?
Read more...
Volkswagen en Ford gaan hun samenwerking uitdiepen. De twee autoconcerns zullen zich concentreren op autonoom rijden en elektrische auto's, zo laten ze vrijdag weten.
Read more...
Een dieselauto heeft voor het eerst de maximale score gehaald in een Europese uitstoottest, mede opgezet door de Consumentenbond. De Mercedes-Benz C220d werd daardoor als net zo 'groen' gekwalificeerd als volledig elektrische auto’s.
Read more...
Volkswagen gaat een nieuw productiecentrum in Turkije bouwen, zo schrijven Duitse en Turkse media op vrijdag. Met de plannen is mogelijk een investering van ongeveer 2 miljard euro gemoeid.
Read more...
De verkoop van elektrische occasions is in het eerste half jaar verdubbeld tot meer dan 4.500 exemplaren. Ook de verkoop tussen particulieren onderling valt hoger uit.
Read more...
De Red Bull Formule 1-auto van Max Verstappen zal tijdens het aanstaande Grand Prix-weekend voorzien zijn van een nummerplaat. Het betreft dezelfde cijfer-lettercombinatie als die van de James Bond-filmauto uit Goldfinger.
Read more...
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft de eerste productierobot voor de bouw van de volledig elektrische Fiat 500 in de fabriek in Mirafiori geïnstalleerd. De productie moet in het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen.
Read more...

Luchtvaart

SCHIPHOL - China Southern Airlines vliegt vanaf nu weer dagelijks met de Airbus A380 naar Schiphol. De superjumbo wordt tot en met 30 september ingezet op vluchten naar Beijing en biedt plaats aan niet minder dan 506 passagiers.
Read more...
LONDEN - De beveiliging op Londen Heathrow is in verlegenheid gebracht door een 12-jarige jongen die zonder de benodigde documenten op een vlucht wilde stappen. Volgens The Telegraph gaat het om een Nederlandse jongen die zonder ouders op reis was.
Read more...
SEATTLE - Het lijkt erop dat Ryanair stopt met het gebruik van de naam MAX voor haar nieuwste Boeing 737's. Bij een onlangs geschilderd toestel staat er ‘737-8200’ op de romp in plaats van ‘737 MAX’.
Read more...
PARAMARIBO - De switch van Airbus naar Boeing is een logische keuze voor Surinam Airways, zo vindt de Surinaamse transportminister Vijay Chotkan. De luchtvaartmaatschappij verruilt de huidige Airbus A340 voor een Boeing 777, wat een boel stof deed opwaaien. 
Read more...
CARACAS - De Airbus A380 van HiFly vliegt sinds zondag voor de Venezolaanse maatschappij Aerolineas Estelar. Het toestel wordt ingezet op de lijndiensten van Caracas naar Madrid en Buenos Aires.
Read more...
DELHI - De Indiase luchtvaartmaatschappij Vistara heeft haar eerste internationale lijndiensten aangekondigd. Begin augustus worden routes geopend van zowel Delhi als Mumbai naar Singapore. Dat is de thuisbasis van Singapore Airlines, de mede-eigenaar van Vistara.
Read more...
SCHIPHOL - In Nederland wordt er de laatste tijd veel gesproken over het vervangen van korte vluchten door snelle treinen, maar er gebeurt weinig terwijl ze in een land als Oostenrijk daarin wel succesvol zijn. Hoe komt dat?
Read more...
AMSTERDAM - De auto van een vrouw die vijf jaar geleden omkwam door het neerschieten van vlucht MH17, is teruggevonden en aan haar ouders gegeven. Het voertuig, een BMW-cabriolet, is een tijdje geleden overgebracht van Nederland naar Australië.
Read more...