Techniek

Zoeken naar onderwerpen in meer dan 100 christelijke websites

transparant.jpg
Open zoekscherm

Computor

China heeft een primeur te pakken. Xiao Yi is daar de eerste robot ter wereld die geslaagd is voor een medisch theorie-examen.
Read more...
Bezitters van een OnePlus 3 of OnePlus 3T kunnen vanaf vandaag de update naar Android 8.0 tegemoet zien. De uitrol daarvan is gestart, zo maakt...
Read more...
De robots van Boston Dynamics worden telkens leniger. Het menselijke model Atlas kan nu zelfs salto's maken en weer netjes op zijn mechanische voeten terechtkomen.
Read more...
De OnePlus 5 is nog geen half jaar oud, maar toch is al een verbeterde versie onthuld. De OnePlus 5T is vanaf 21 november te...
Read more...
Er draait eind dit jaar weer een nieuwe Star Wars-film in de bioscoop en dat betekent ook dat speelgoedfabrikanten weer overuren kunnen draaien. Omdat het...
Read more...
Kobo stak jarenlang Amazon de loef af door met zijn Aura H20 een waterdichte e-reader aan te bieden. Amazon lanceert nu de vernieuwde Kindle Oasis,...
Read more...
Een kruispunt in Bodegraven is uitgerust met lichtlijnen in het trottoir, speciale stoplichten voor voetgangers die alsmaar op hun smartphone aan het kijken zijn. En...
Read more...
Op YouTube barst het van de muziekvideo's, vaak door artiesten zelf online gezet met linkjes naar plaatsen waar het bijbehorende album te koop is. Straks...
Read more...
Bowers & Wilkins debuteert met de PX zijn eerste headset met ruisonderdrukking. Deze heeft verschillende standen, zo heb je de mogelijkheid om verkeersgeluiden of juist...
Read more...
Naast de controllers die Sony zelf uitbrengt voor de PlayStation 4, zijn er ook versies van andere makers te koop. Over het algemeen lijken deze...
Read more...

Autonieuws

Doek valt voor Subaru WRX STI in Europa
Subaru laat weten dat de WRX STI zijn laatste modeljaar ingaat. Tot de zomer van 2018 is de auto in Europa echter nog gewoon te bestellen.
Read more...
Volvo levert tienduizenden zelfrijdende auto's aan Uber
Autofabrikant Volvo gaat in de komende jaren maximaal 24.000 zelfrijdende auto's leveren aan taxi-app Uber.
Read more...
SUV’s steken zakensedan’s in populariteit voorbij
De middelgrote SUV’s van fabrikanten als Audi, BMW en Mercedes-Benz verkopen in Europa beter dan de zakensedan’s van de merken, waaronder de A6, 5 Serie en E-Klasse.
Read more...
Prijzen van opgefriste Lexus NX bekend
Begin dit jaar stelde Lexus in China een bijgewerkte NX voor. De Nederlandse importeur heeft de instapprijs van de vernieuwde cross-over vastgesteld op 52.995 euro.
Read more...
Fiat viert miljoenste exemplaar van Panda
In Italië is onlangs het miljoenste exemplaar van de huidige generatie Fiat Panda van de band gelopen, een model dat in 2011 op de markt verscheen.
Read more...
Volkswagen stelt omzet- en winstdoelen naar boven bij
Autofabrikant Volkswagen heeft zijn financiële doelstellingen voor de jaren tot en met 2020 aangescherpt. Zowel voor de omzet als voor de winst heeft het Duitse concern de lat hoger gelegd.
Read more...
Renault-Nissan-Mitsubishi zet in op China en Rusland
Renault-Nissan-Mitsubishi wil de komende vijf jaar groeien naar 14 miljoen verkochte voertuigen per jaar. Het bedrijf zet daarvoor in op China en een herstel van de Russische markt.
Read more...
Daimler investeert in Chinese fabriek voor elektrische auto’s
Het Duitse Daimler AG, moederbedrijf van Mercedes-Benz, gaat 755 miljoen dollar investeren in een Chinese fabriek voor elektrische auto’s.
Read more...
Skoda kondigt komst elektrische modellen aan
Het Tsjechische Skoda wil in 2025 vijf volledig elektrische voertuigen in haar leveringsprogramma hebben. Het eerste model komt in 2020 op de markt.
Read more...
Tesla presenteert elektrische vrachtwagen en sportauto
Tesla heeft vrijdagochtend in Californië een prototype van een elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Daarnaast onthulde het bedrijf een nieuwe sportwagen.
Read more...

Luchtvaart

LONDEN - Wizz Air breidt in het zomerseizoen van 2018 flink uit op de Londense luchthaven Luton. De Hongaarse budgetmaatschappij stationeert vier extra Airbus A320’s op Luton en opent vijf nieuwe routes naar bestemmingen in Cyprus, Slowakije, Estland, Oekraïne en Albanië.
Read more...
AMSTELVEEN - Een Boeing 777-300ER van KLM heeft maandagochtend een voorzorgslanding gemaakt op de luchthaven van Nice. Het toestel, dat de beroemde Orange Pride-beschildering draagt, was als KL598 op weg van Kaapstad naar Schiphol.
Read more...
TOULOUSE - Airbus heeft een grote opdracht ontvangen van Singapore Airlines voor de ombouw van veertien A380’s. De toestellen worden tussen 2018 en 2020 voorzien van het onlangs gepresenteerde nieuwe interieur. Vijf fabrieksnieuwe A380’s krijgen standaard die moderne inrichting.
Read more...
GENÈVE - Etihad Airways vliegt vanaf 25 maart volgend jaar uitsluitend met de Boeing 787-9 Dreamliner op vluchten naar Zwitserland. Na Zürich krijgt nu ook Genève het type dagelijks op bezoek. De stad wordt nu nog met de Airbus A330 aangedaan.
Read more...
ATLANTA - Delta Air Lines vergroot het aantal binnenlandse routes in de VS waarop de nieuwe Delta One Business Class beschikbaar is. De zakenklasse is tot nu toe al beschikbaar op een viertal relatief lange Amerikaanse routes en biedt reizigers onder andere stoelen die volledig plat kunnen.
Read more...
NOORDWIJK - Passagiersvliegtuigen kunnen veel efficiënter worden afgehandeld als ze op luchthavens gebruik kunnen maken van roterende terminals. Een concept voor een zogeheten Turnaround Terminal werd maandag gepresenteerd door architect Thomas Rau en voormalig Schiphol-directeur Ad Rutten.
Read more...
DOHA - Qatar Airways verhoogt in het winterseizoen het aantal vluchten op een aantal Europese routes. Milaan, Moskou, Oslo, Rome en Stockholm krijgen er meer verbindingen met Doha bij, aangejaagd door het toerisme vanuit Azië richting Europa.
Read more...
HOOFDDORP - Het Nederlandse AirFi, dat draadloos inflight entertainment verzorgt voor tientallen luchtvaartmaatschappijen, komt met een eigen vliegend proefplatform. Althans, dat is de insteek van een zeer vroege 1 april-grap.
Read more...