Techniek

Computor

UT-student Merel van der Stelt en chirurg in opleiding Lars Brouwers hopen met crowdfunding een 3D-printlab te realiseren in het Masanga ziekenhuis in Sierra Leone....
Read more...
Wie Google Maps gebruikt maar het niet zo'n prettige gedachte vindt dat Google je onderweg in de gaten houdt, kan binnenkort een speciale incognito-modus inschakelen....
Read more...
De Huawei Mate 30, Mate 30 Lite en Mate 30 Pro verschijnen eind dit jaar in Nederland. De fabrikant heeft dit besloten omdat de smartphones...
Read more...
De VivoBook S14 en S15 van Asus vallen met name op vanwege de multifunctionele touchpad, die namelijk als tweede scherm te gebruiken is.
Read more...
Zodra iets bij de Action te koop is, kunnen we officieel stellen dat het ingeburgerd is. Dat geldt nu ook voor slimme verlichting en soortgelijke...
Read more...
Een ruime meerderheid van de Nederlandse gemeenten geeft binnen twee werkdagen antwoord op e-mails. Er is op dit gebied duidelijke vooruitgang geboekt ten opzichte van...
Read more...
Uit onderzoek van Google blijkt dat mannen eerder geneigd zijn een spraakassistent in te schakelen dan vrouwen. Ze geven daarnaast over het algemeen de voorkeur...
Read more...
Een smartphone-stabilisator is bij uitstek een gadget om mee naar buiten te nemen. Om ruimte te besparen in de tas, bedacht DJI de Osmo Mobile...
Read more...
Snapchat probeert transparanter te zijn naar aanloop van de presidentsverkiezingen van 2020. Het bedrijf heeft een bibliotheek vrijgegeven met gegevens over betaalde politieke campagnes. Het...
Read more...
Hardwarematige tweestapsverificatie is een van de beste manieren om online accounts mee te beveiligen. De YubiKey 5Ci voorziet in deze behoefte.
Read more...

Autonieuws

Autoproducent BMW wil voor 2022 tussen de vijfduizend en zesduizend banen schrappen, stelt het Duitse tijdschrift Manager Magazin donderdag. Financieel manager Nicolas Peter zou voornamelijk arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor willen laten vervallen.
Read more...
Brits chemiebedrijf INEOS, dat wordt geleid door miljardair en Brexit-voorstander Jim Ratcliffe, gaat een auto produceren in het Verenigd Koninkrijk om de lokale industrie te stimuleren. Het project is onderdeel van een plan van 600 miljoen pond (bijna 677 miljoen euro), en wordt deels gesteund met overheidsgeld.
Read more...
Inmiddels staan er in Nederland meer dan tienduizend exemplaren van de Tesla Model 3 op kenteken, zo blijkt uit gegevens van de online database Kentekenradar. Het aantal werd in minder dan negen maanden bereikt.
Read more...
Het van origine Britse automerk MG keert terug op de Nederlandse markt met een elektrisch model: de ZS EV. De auto is vanaf volgende maand te bestellen.
Read more...
AutoWeek test de opgewaardeerde Discovery Sport, die opvallend veel wijzigingen onderging.
Read more...
Het kabinet wil op 1 juli 2020 nieuwe bpm-tabellen presenteren naar aanleiding van de gewijzigde testmethode voor emissies en het verbruik van nieuwe auto's. Dit moet een forse verhoging van de bpm een halt toeroepen.
Read more...
Nissan heeft in augustus binnen de EU fors minder auto's verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder. Alleen Alfa Romeo presteerde vorige maand slechter dan Nissan, blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van ACEA, de koepelorganisatie voor autofabrikanten in Europa.
Read more...
Sommige autofabrikanten lijken zich de laatste tijd de spiegelen aan bekende artiesten die hun bekendste werk opnieuw uitbrengen. Zo bouwt Aston Martin sinds kort zogeheten Continuation-modellen, ging Jaguar aan de haal met het legendarische D-Type en liet Bentley vorige week weten de Blower uit de jaren twintig weer te gaan bouwen. Slimme zet of verkwanseling van het erfgoed?
Read more...
Dankzij steeds verdergaande turbotechniek acht Audi de tijd rijp om de S6 te voorzien van een dieselmotor in plaats van een op benzine. Daarmee wordt het de ideale concurrent voor de BMW M550d. Autoweek zet de twee modellen tegenover elkaar.
Read more...
Automerken zijn druk bezig hun aanbod te elektrificeren, om zo de gemiddelde uitstoot van hun vloot te drukken. Daarmee hopen ze EU-boetes voor het overschrijden van 95 gram CO2 per kilometer, die vanaf 2021 ingaan, te voorkomen. Mercedes-Benz en Porsche schuiven daarom nieuwe plug-inhybridemodellen naar voren.
Read more...

Luchtvaart

ATLANTA - Delta Air Lines heeft deze week nogmaals de wens uitgesproken om tot 200 B797's van Boeing te kopen. Dat schrijft persbureau Bloomberg. Delta-topman Ed Bastian maakte bekend dat hij nog steeds bereid is om substantiële aankopen te doen.
Read more...
SCHIPHOL - Tijdens de Paris Air Show 2019 lanceerde Airbus officieel de A321XLR. De lancering van de XLR werd al maandenlang verwacht en bouwt voort op de kracht van de Airbus A321neo. In een analyse in Luchtvaartnieuws Magazine wordt verklaard waarom de verbeterde eigenschappen van de Airbus A321XLR niet per se de doodsteek betekenen voor de Boeing 797.
Read more...
SEATTLE - Icelandair is een van de eerste maatschappijen die een financiële compensatie ontvangt van vliegtuigbouwer Boeing in verband met het aan de grond houden van de gehele 737 MAX-vloot. Dat maakte de maatschappij zelf bekend.
Read more...
SCHIPHOL - De zakelijke reiswereld gaat ingrijpend veranderen door Mobility as a Service (MaaS). Een reis plannen, boeken en betalen kan straks via één slimme app. Het kan gaan om een combinatie van vervoersvormen: van (deel)fiets, taxi, deelauto en trein tot vliegtuig.
Read more...
LONDEN - Prijsvechter Jazeera Airways wil met een narrowbody vluchten aanbieden tussen Londen Gatwick en Bangkok. De vluchttijd bedraagt 15 uur en een tankstop op thuisbasis Koeweit-Stad is noodzakelijk.
Read more...
DUBAI - Emirates-topman Tim Clark heeft er grote twijfels over of Boeing in staat is de eerste van een serie nieuwe 777X-vliegtuigen op tijd te leveren. Hierdoor loopt de lancering van de premium economy class vertraging op. Dit maakt nieuwsmedium Gulf News op uit een pers-update van Clark.
Read more...
PARIJS - XL Airways heeft bij Air France aangeklopt om een ​​reddingsactie te bespreken om de ineenstorting van de budgetmaatschappij te voorkomen. De luchtvaartmaatschappij stopte vorige week de kaartverkoop en betalingen. Dat schrijft persbureau Reuters zondag.
Read more...
LONDEN - Er is zondag koortsachtig gewerkt om oplossingen te vinden voor de Britse tak van de financieel geplaagde touroperator Thomas Cook. Britten die op reis gaan hoeven zich geen zorgen te maken dat ze niet wegkomen van hun vakantieadres. Er ligt een noodplan klaar, meldt de Britse minister Dominic Raab van Buitenlandse Zaken zondag.
Read more...