Techniek

Computor

Externe schijven zijn al niet zo groot, maar draagbare ssd's zijn nog wat kleiner. En vooral platter. Dat geldt ook voor de ESD250C-ssd van Transcend,...
Read more...
LEGO is tijdloos, juist omdat het speelgoed telkens met zijn tijd meegaat. Zo wordt maar weer eens bewezen met LEGO Hidden Side, dat augmented reality...
Read more...
Omdat er zoveel persoonlijke informatie op je smartphone staat, is dit apparaat ook een gewild doelwit voor cybercriminelen. Daarom wordt ook wel eens aangeraden om...
Read more...
Gebruik je WinRAR? Dan is dit hét moment om het van je computer te gooien – of om in ieder geval over te stappen op...
Read more...
Je bent vast bekend met The Internet Archive, een site die webpagina's archiveert. Op die manier blijft er een kopie beschikbaar voor naslagwerk, ook als...
Read more...
Over een paar weken komt Microsoft met de eerste grote update voor Windows 10 van 2019. Er worden weer een aantal verbeteringen toegevoegd die ook...
Read more...
Later dit jaar komt Android Q uit als opvolger van Android P. Nu is echter al een testversie te installeren, waardoor we een beter beeld...
Read more...
Het kan je niet ontgaan zijn: er was gisteren een grote storing bij Facebook, Instagram en WhatsApp. Sterker nog: het was niet zomaar een grote...
Read more...
We Facebooken, WhatsAppen, YouTuben en Netflixen wat af. Maar heb je enig idee hoeveel eigenlijk? Twee Amerikaanse Twitteraars hebben dat uitgezocht en in kaart gebracht...
Read more...
Stemmen met een rood potlood op papier, is dat anno 2019 niet een beetje achterhaald? Wellicht, maar er is goede reden waarom we nog niet...
Read more...

Autonieuws

De snelle toename van het aantal elektrische voertuigen op de weg stelt hoge eisen aan het aanbod van openbare laadpunten. Kan het huidige aantal de vraag aan? En wat moet er gebeuren om de beoogde elektrificatie van het Nederlandse verkeer voldoende te blijven faciliteren?
Read more...
De CO2-uitstoot moet omlaag en daarom wil het kabinet door middel van subsidies elektrisch rijden verder stimuleren. De kosten die eraan verbonden zijn, moeten ergens terugverdiend worden. Het lijkt erop dat een verhoging van de aanschafbelasting op nieuwe personenwagens (bpm) overwogen wordt. Wat betekent dat voor de automobilist?
Read more...
De Nederlander Bram Schot leidde afgelopen donderdag voor het eerst de jaarlijkse persconferentie bij Audi. Tijdens het evenement werd teruggeblikt op 2018, het jaar waarin Schot het roer overnam, maar tevens een jaar vol moeilijkheden bij het merk. Hoe heeft de geboren Rotterdammer het ervaren en welke richting wil hij op?
Read more...
Later deze week staat de nieuwe Toyota Corolla bij de Nederlandse dealers. Daarmee keert een bekende naam na twaalf jaar terug in het aanbod van Toyota. AutoWeek sprak de ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor de Corolla over het nieuwe model en wat er ondanks de oude naam allemaal veranderd is.
Read more...
AutoWeek test de T-Cross, een auto die de Renault Captur van de troon moet stoten.
Read more...
Volvo kondigde vorige week aan de topsnelheid van zijn modellen vanaf 2020 te zullen begrenzen op 180 kilometer per uur. Dat heeft de gemoederen flink beziggehouden, ook in Nederland. Wat zit erachter en wat hebben we eraan?
Read more...
De alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi krijgt een nieuwe vorm. Zo zal de structuur die bedacht werd door de voormalige topman van de alliantie, Carlos Ghosn, worden vervangen, melden de partijen dinsdag.
Read more...
Eind dit jaar wordt de eerste volledig elektrische Volkswagen I.D. gelanceerd, een model dat volgens het merk elektrisch rijden toegankelijk kan maken voor een breed publiek. AutoWeek mocht de testrijders in Zuid-Afrika vergezellen voor een voorproefje van de auto.
Read more...
De recente tweet over productiedoelstellingen van Elon Musk moet niet worden gezien als een overtreding van een eerdere schikking, stelt de Tesla-topman in het schriftelijke verweer dat hij maandag moest inleveren bij een rechtbank in New York.
Read more...
Volvo heeft dinsdag een grote elektrische passagiersbus die geen chauffeur nodig heeft gepresenteerd. De bus wordt eerst getest op de campus van de technische universiteit Nanyang in Singapore en later mogelijk op de openbare weg.
Read more...

Luchtvaart

KEFLAVIK - Icelandair vliegt komende zomer tien keer per week tussen Keflavik en Brussel. Op dit moment wordt er vijf keer per week gevlogen, maar de frequentie wordt in het hoogseizoen opgevoerd naar dagelijks. Op dinsdag, vrijdag en zaterdag wordt er zelfs twee keer gevlogen.
Read more...
DEN HAAG - De Ondernemingsraad van KLM heeft dinsdag in Den Haag een petitie tegen de vliegtax aangeboden aan de Tweede Kamer. Daarmee uiten 30.000 KLM’ers hun zorgen over de uiterst omstreden belasting. KLM vreest dat duizenden banen verloren gaan door de heffing.
Read more...
TEHERAN - Een Fokker 100 van Iran Air heeft dinsdagavond een noodlanding gemaakt in Teheran. Het landingsgestel van het vliegtuig weigerde dienst, waardoor het een buiklanding moest maken. Op beelden van de noodlanding is te zien hoe daardoor een vonkenregen ontstaat.
Read more...
PARIJS - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM geeft voor maximaal 500 miljoen euro een converteerbare obligatielening uit. De waardepapieren hebben een looptijd tot 2026.
Read more...
JAKARTA - De piloten van de noodlottige Boeing 737 MAX 8 van Lion Air, raadpleegden in de aanloop naar de crash nog een handleiding. Ze wilden weten waarom hun vliegtuig omlaag bleef duiken, maar het lukte niet het probleem tijdig op te lossen. Dat zeggen drie ingewijden tegen persbureau Reuters.
Read more...
MONTREAL - Air Canada moet snijden in het aantal vluchten vanwege het wereldwijde vliegverbod van de Boeing 737 MAX. Niet alleen op binnenlandse maar ook op langere routes worden vluchten uit het schema gehaald. Daaronder zijn ook enkele lijnvluchten naar Londen Heathrow.
Read more...
PARIJS - Hainan Airlines verbindt vanaf 24 maart een vierde Chinese bestemming met Parijs. Eind deze maand wordt een lijndienst gestart naar Guiyang. Op dit moment wordt er al van Xi’an, Chongqing en Shenzhen naar de Franse hoofdstad gevlogen.
Read more...
MUMBAI - Jet Airways lijkt haar vluchten van en naar het Engelse Manchester te staken. Na 22 maart het is niet meer mogelijk om tickets voor de rechtstreekse route naar Mumbai te boeken. De Indiase luchtvaartmaatschappij opende de lijndienst pas afgelopen november.
Read more...