Techniek

Computor

Microsoft biedt verschillende manieren om Office-software af te nemen, waaronder op abonnementsbasis met Office 365. Deze versie gaat vanaf 21 april als Microsoft 365 door...
Read more...
JBL's Link Portable-luidspreker is een 360-graden-speaker die niet op een stopcontact aangesloten hoeft te worden. De accu houdt het 8 uur vol en dat maakt...
Read more...
De Insta360 Go is een van de kleinste actiecamera's van het moment. De gadget weegt slechts 20 gram, heeft een ingebouwde magneet en laat zich...
Read more...
Tech Academy - de online leeromgeving van de tech-merken van Reshift - biedt vanaf vandaag een nieuwe gratis cursus aan: Digitaliseer je dierbare herinneringen. In...
Read more...
Omdat veel symptomen van het coronavirus lijken op dat van een normale griep, zijn mensen die klachten krijgen gauw ongerust. Heb ik het? Moet ik...
Read more...
Google pakt al jarenlang groots uit op 1 april, maar dit jaar zet de zoekgigant zijn geplande 1-aprilgrappen in de ijskast. Het zou namelijk ongepast...
Read more...
Bij de meeste muizen vind je het scrolwiel bovenop, tussen beide muisknoppen ingenesteld. Bij de EW3151 Ergonomische Muis is-ie daarentegen naar de zijkant verplaatst, zodat...
Read more...
Op sociale media doen veel onzinverhalen over het coronavirus de ronde en de meeste mensen lijken dat wel te beseffen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat...
Read more...
Mozilla start een abonnementsdienst waarbij online advertenties geblokkeerd worden, maar de sites die je bezoekt alsnog een vergoeding krijgen. Dat werkt middels de Better Web-extensie,...
Read more...
Wereldwijd mogen veel mensen de deur niet meer uit vanwege quarantaine-maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten indammen. Men spendeert dan ook veel meer...
Read more...

Autonieuws

Volkswagen rekent deze maand in China op een verviervoudiging van het aantal in februari verkochte auto's. Stephan Wöllenstein, verantwoordelijk voor de Chinese activiteiten van het merk, verwacht dat er ongeveer een miljoen nieuwe voertuigen geregistreerd zullen worden.
Read more...
Fastned heeft vorig jaar de totale omzet zien verviervoudigen van 1,6 miljoen euro naar 6,4 miljoen euro, meldt het bedrijf dinsdag. De omzet gerelateerd aan het opladen steeg met 178 procent naar 4,5 miljoen euro.
Read more...
Deze zomer moeten de eerste exemplaren van de elektrische Volkswagen ID.3 op de weg verschijnen. Volkswagen wil dat dit model net zo iconisch als de Kever en Golf wordt. De softwareproblemen van het model lijken echter nog altijd niet opgelost. Krijgen de Duitsers er na het dieselschandaal een nieuw hoofdpijndossier bij?
Read more...
De uitbraak van het coronavirus en de genomen maatregelen zullen de auto-industrie hard raken. Niet alleen staan de fabrieken stil, het koperspubliek blijft weg uit de showroom. Hoe hard de verkoop zal dalen blijft koffiedik kijken. Toch hebben de eerste bureaus zich aan een voorspelling gewaagd.
Read more...
De uitbraak van het coronavirus zorgt voor een hoop ontwrichting en heeft een hoop onbedoelde gevolgen. Een daarvan is dat het wagenpark in Nederland mogelijk nog ouder wordt dan het al is, aangezien de verwachting is dat mensen langer met hun huidige model zullen doorrijden.
Read more...
Stadsauto's zijn in Nederland nog altijd razend populair. Doordat er weinig aan te verdienen valt, worden dergelijke modellen lang niet altijd vernieuwd. Bij Hyundai wel, getuige de nieuwe i10. AutoWeek zet de auto tegenover de oudgediende van Volkswagen: de up!.
Read more...
BMW heeft nieuwe informatie vrijgegeven van de waterstofauto die het later dit decennium wil introduceren. De brandstofcellen zijn afkomstig van partner Toyota, terwijl de rest van de hardware van BMW zelf afkomstig is.
Read more...
Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Toyota en Volkswagen hebben aangekondigd dat ze hun fabrieken in Europa langer dicht zullen houden vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Read more...
De Duitse auto-industrie moet zich vanwege de teruglopende vraag naar auto's door de uitbraak van het coronavirus schrap zetten voor banenverlies.
Read more...
De uitbraak van het coronavirus en de economische impact ervan, kostten Volkswagen ongeveer 2 miljard euro per week. Dat zegt topman Herbert Diess in gesprek met de Duitse zender ZDF.
Read more...

Luchtvaart

LISSABON - TAP heeft voor de komende vijf weken alle internationale vluchten geschrapt. De Portugese maatschappij was eigenlijk van plan om enkele lijndiensten met een verlaagde frequentie te behouden, zoals die naar Schiphol, maar ziet daar nu alsnog vanaf.
Read more...
FRANKFURT - Lufthansa is afgelopen week door de coronacrisis voor het eerst naar Nieuw-Zeeland gevlogen, zo laat de maatschappij op Twitter weten. Een Boeing 747-400 vloog in drie dagen heen en weer naar Auckland om gestrande Duitse reizigers te repatriëren.
Read more...
DEN HAAG - De ingebruikname van Lelystad Airport als passagiersluchthaven wordt weer een jaar uitgesteld. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Door de coronacrisis heeft de luchtvaartsector nu andere prioriteiten en is de extra capaciteit van Lelystad niet nodig.
Read more...
DUBAI - Emirates krijgt een kapitaalinjectie van de overheid van Dubai, de enige aandeelhouder, om de coronacrisis te kunnen overleven. Sinds vorige week is al het passagiersverkeer van en naar de Emiraten aan banden gelegd.
Read more...
SCHIPHOL - Beveiligers op Schiphol willen dat KLM zo snel mogelijk stopt met vluchten naar en van New York. Net als bij het cabinepersoneel is het beveiligingspersoneel bang om door passagiers die vanuit New York aankomen besmet te worden met het coronavirus. New York is momenteel een van de grootste corona-brandhaarden ter wereld.
Read more...
DUBLIN - Waar steeds meer maatschappijen ervoor kiezen om hun vliegtuigen aan de grond te houden, vliegt Ryanair nog regelmatig met vliegtuigen zonder passagiers. Op verschillende luchthavens voert de grootste budgetmaatschappij van Europa zogenoemde ‘spookvluchten’ uit, waarbij lege vliegtuigen opstijgen, een rondje rondom de luchthaven maken en daarna weer landen.
Read more...
SCHIPHOL - Menzies Aviation, onderdeel van het Schotse moederbedrijf John Menzies, schrapt voorlopig 17.500 banen. Dit nieuws leidde tot een koersdaling van 6 procent op de beurs van Londen.
Read more...
SCHIPHOL - De coronamaatregelen voor het dagelijkse leven, zoals 1,5 meter afstand houden en een mandje gebruiken in de supermarkt, zijn inmiddels alom bekend. Maar hoe zit dat aan boord van vliegtuigen? Wat doet KLM om te voorkomen dat passagiers elkaar besmetten?
Read more...