Techniek

Computor

Facebook werkt momenteel niet meer aan het integreren van advertenties in WhatsApp. Althans, zo gaan de geruchten. Ontwikkelingen op dit gebied zijn op de lange...
Read more...
De GoDice zijn dobbelstenen met aan de binnenzijde sensoren die meten welke kant bovenop uitkomt. Die informatie wordt via bluetooth doorgestuurd naar een app met...
Read more...
Werkt Spotify nu aan een eigen speaker of toch niet? Die vraag zingt al een poosje rond. Nieuw bewijs lijkt nu te zijn geleverd. Online...
Read more...
Mozilla laat je straks de Firefox-browser bedienen door middel van stemcommando's. Daarvoor is de Firefox Voice-extensie in het leven geroepen. Geïnteresseerden kunnen het alvast uitproberen...
Read more...
Facebook is niet van plan zijn beleid rond de verspreiding van politieke advertenties aan te passen, ook al doen andere grote partijen als Google en...
Read more...
Volgende maand wordt-ie aangekondigd en een maandje later ligt-ie in de winkels. De Samsung Galaxy S20 als opvolger van de Galaxy S10-serie. Waar is de...
Read more...
Microsoft waarschuwt voor een ernstig lek in Windows 10, dat een groot veiligheidsrisico vormt. Het goede nieuws is dat er reeds een update voor uit...
Read more...
Gordijnen die automatisch openen zodra de wekker gaat, toekomstmuziek? Nee hoor! Slide is een uitvinding van Nederlandse bodem, die dit nu al mogelijk maakt.
Read more...
Slimme speakers van Google maken mogelijk gebruik van technieken waar concurrent Sonos juist patent op heeft. Dat is althans de beschuldiging van Sonos richting Google....
Read more...
Menig website vraagt je toestemming voor het sturen van notificaties in de vorm van een pop-up bovenin beeld. De browsers Firefox en Chrome krijgen beide...
Read more...

Autonieuws

Het vermoedelijke wangedrag van oud-Nissan-topman Carlos Ghosn staat mogelijk niet op zichzelf. Meerdere managers van de Japanse automaker Nissan zijn volgens een onderzoeksrapport de fout ingegaan. Donderdag heeft de autofabrikant het onderzoek bij de Tokyo Stock Exchange, de primaire aandelen- en effectenbeurs van Japan, ingeleverd.
Read more...
Volkswagen aast op een aandeel van 20 procent in Guoxuan High-tech Company, een Chinese producent van accupakketten voor elektrische auto's. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.
Read more...
De onderzoeksafdeling van Jaguar Land Rover heeft een autostoel ontwikkeld die het lichaam het idee kan geven dat het aan het wandelen is. Dit zou de fysieke gezondheid van veelrijders ten goede komen.
Read more...
Bij het snellaadnetwerk van Ionity moet voortaan - net als elders - worden betaald per kilowattuur. Het voorheen geldende introductietarief van 8 euro per laadsessie gaat daarmee op de schop.
Read more...
Porsche heeft de 718 GTS 4.0 gepresenteerd, een model met een zescilinder benzinemotor die goed is voor 400 pk. Zowel de 718 Boxster als 718 Cayman krijgt de beschikking over deze motorisering.
Read more...
Volkswagen-topman Herbert Diess waarschuwt dat de Duitse automaker het nieuwe Nokia kan worden wanneer het bedrijf niet snel met de tijd meegaat. De Finse telefoonproducent domineerde lang de markt voor mobiele telefoons, maar werd door gebrek aan innovatie na de introductie van smartphones aan alle kanten voorbijgestreefd door concurrenten als Apple en Samsung.
Read more...
Tesla heeft bij de presentatie van zijn plannen in China in het presentatiedocument een nieuw, nog onbekend model getoond. De auto vertoont gelijkenissen met de nog te introduceren Model Y, maar dan kleiner.
Read more...
Voor het nieuwe jaar aangekondigde aanpassingen van fiscale regelingen voor personenauto's in Nederland, Frankrijk en Zweden hebben de Europese autoverkopen in de laatste maand van 2019 tot recordhoogte gebracht.
Read more...
Het aantal klassieke auto's groeide over heel 2019 met 2,3 procent, wat meer is dan de groei van het totale Nederlandse wagenpark. Hierbij was de toename namelijk 1,7 procent. Dat meldt BOVAG donderdag.
Read more...
Op veel vlakken scoort de Hyundai i10 boven verwachting en op sommige zelfs uitzonderlijk. Dit kleintje is in staat om grotere auto's het schaamrood op de kaken te bezorgen. En toch gaan we hem weinig zien.
Read more...

Luchtvaart

KANGERLUSSUAQ - Air Greenland vernieuwt haar vloot met de Airbus A330-800, de kleinste variant van de A330neo-serie. De nationale luchtvaartmaatschappij van Groenland heeft één exemplaar aangeschaft, dat in 2021 de huidige A330-200 moet vervangen.
Read more...
LONDEN - Titan Airways neemt komende zomer twee nieuwe Airbus A321LR’s in dienst. De toestellen vervangen bij de Britse luchtvaartmaatschappij op den duur de oude en minder zuinige Boeing 757-200’s. Eén toestel wordt voorzien van een luxe interieur. 
Read more...
AMSTERDAM - Deelnemers aan de jaarvergadering van het World Economic Forum kunnen op duurzame vliegtuigbrandstof naar het Zwitserse Davos reizen. Die mogelijkheid wordt geboden door het Nederlandse SkyNRG, dat daarvoor samenwerkt met producent World Energy.
Read more...
Helaas komt het voor, zoals nu ook weer, dat verkeersmachines worden neergehaald door luchtdoelraketten of soms door gevechtstoestellen. Dit is volgens Flight Global Ascent het 20e incident sinds 1967.
Read more...
RENTON - Vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw softwareproblemen gevonden in de vluchtbesturing van de 737 MAX. De problemen, die vrijdag bekend werden gemaakt, kunnen leiden tot verder uitstel van de terugkeer van het toestel in de reguliere dienstregeling van een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, schrijft The Washington Post.
Read more...
SCHIPHOL - KLM en Schiphol houden zich aan de toezeggingen om geen onderling contact meer te hebben over de groeimogelijkheden van andere luchtvaartmaatschappijen op Schiphol. Dat maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag bekend.
Read more...
AMSTERDAM- De commissie-Remkes, die onderzoek doet naar de stikstofproblematiek in Nederland, adviseert de luchtvaartsector om hun klanten te stimuleren met het openbaar vervoer naar de luchthaven komen. Door de uitstoot te verminderen, ontstaat er ruimte voor extra vluchten, is de conclusie van de speciale commissie.
Read more...
SCHIPHOL - Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De twee mannen werden dinsdag gearresteerd en gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Read more...