Nieuwe spiritualiteit

 


 Ik was dertien jaar en had verkering. Te gek toch? Nou ja, niet echt. Hij en ik pasten niet helemaal, maar het duurde zes jaar voor ik daar echt achter was. Toen het dan eindelijk echt uit was tussen ons, stortte ik me helemaal in dingen die ik leuk vond; dat had ik jarenlang niet gekund. Ik dacht: er moet iets meer zijn dan wat we zien, iets groters. Maar de God van de bijbel? Die schrijft me allerlei welles/nietes-regels voor en ik kan zelf wel nadenken! Dus las ik boeken over astrologie, handlijnkunde enzovoort. Ook las ik toevallig een boek over hekserij en heb me daar in verdiept. Kwam met een heksengroep (coven) in contact. Enzovoort (ik wil geen sensatieverhaal over hekserij schrijven, maar over Jezus!).
 
 Na jaren kwam een vriend (ook heks) tot geloof en schreef me een kaartje. Zou God dan toch bestaan? dacht ik. Ik wilde het niet geloven, maar het maakte me onrustig. Na een paar maanden onrust ging ik naar de kerk om te bewijzen dat God dus niet bestond maar Hij blijkt wel te bestaan! Ik was in die kerkdienst, waar een hele band speelde: drum, saksofoon, gitaar. Er waren veel jongeren, er werd geklapt, gedanst en gepreekt. Aan het eind van de dienst kon je naar voren komen als je gebed wilde. En ik wist gewoon, voelde het bonzen in mijn hart: ik moet ook naar voren gaan! Er volgde een innerlijke strijd want wat had ik nou voor gebed nodig? Maar toch ging ik naar voren. Op dat moment begon ik heel hard te huilen, heel diep van binnenuit. En daar ervoer ik: God bestaat! Ik ben op een dwaalweg geweest!
 
 Ik kwam tot geloof en mijn leven ging radicaal om. Te beginnen met mijn (getrouwde) collega met wie ik een seksuele relatie had. Dat kon niet meer, wilde ik niet meer. En breken met hekserij natuurlijk! Er moesten heel wat gedachten worden omgegooid, met de nodige aanvallen van satan tussendoor (vergis je niet in de realiteit van zijn bestaan, en pas op). Maar Jezus was (en is) bij me. Hij houdt van me. Van mensen. Wil mensen terugbrengen naar hun oorsprong, naar Hem. Wil je laten zien waar het eigenlijk allemaal om gaat in dit leven, en geeft je een Mission Possible: change the world let them see Jesus! Ik wil alleen nog maar voor Hem en met Hem leven. Ik kan met Jezus over alles praten, en Hij helpt me. Lost dingen op, of geeft raad. En Hij geeft me moed en motivatie om het goede te doen, de weg naar het leven te volgen. Wat me de laatste tijd onwijs raakt, is dat ik echt een kind van God ben, van Degene die alle macht heeft. Hij is mijn Vader. Hij zegt: maak je nergens zorgen over, ik zorg voor je. Wauw. En dat Hij heel positief over mij denkt. Me niet afkraakt, maar juist bemoedigt en aanspoort al die gaven die Hij me heeft gegeven, om die te gebruiken. Dat ik best zeker mag zijn van mezelf, want Hij staat aan mijn kant en Hij heeft me alles gegeven wat ik nodig heb. Mij ontbreekt niets!
 
 Het is niet altijd makkelijk hoor. Ik ben bijvoorbeeld een keer verliefd geworden op een vrouw terwijl ik toch altijd dacht gewoon 100% hetero te zijn. Dat was een rottijd, omdat God heel duidelijk nee zegt tegen homoseksualiteit. En ik vertrouw Hem, Hij heeft altijd het betere met mij voor. Dus wat moest ik doen? Ja, in die tijd ben ik heel wat kilo's kwijtgeraakt. Maar die strijd is nu gevoerd, en ik weet nu beter dan ooit wie ik ben en wat ik waard ben. Ik realiseer me hoe hard ik God nodig heb. In ons land is het vrij gemakkelijk om maar te leven zonder dat je je dat realiseert: dat je God nodig hebt. Maar Hij is degene die je het leven heeft gegeven. Hoe denk je dan te kunnen leven zonder Hem? Hij houdt onwijs veel van je.
 
Joyce Foekema

Bron: www.1stap.com