Nieuws
Nederland heeft een stikstofprobleem en dat gaat ons allemaal aan. Dit stikstofprobleem komt niet uit de lucht vallen. We leven op de ecologische pof. We willen alles, we willen het...
Read more...
We zijn druk en komen voor ons gevoel uren tekort. Eerlijk is eerlijk, sommige perioden zijn gewoon drukker. Maar onthoud: we hebben altijd een keuze.
Read more...
We hebben in Nederland te veel incidenten rond integriteit in ons lokaal bestuur. Het is daarom noodzakelijk om de regelgeving te verbeteren, zeggen ChristenUnie en CDA vandaag.
Read more...
Het geweld in Syrië zorgt voor spanningen tussen Koerden en Turken in Nederland. In 'EO Live' reageert multiculturele kerk 'Hoop voor Noord' uit Amsterdam.
Read more...
AMERONGEN - Op zaterdag 19 oktober is de officiële opening van het nieuwe onderkomen van de diaconale leefgemeenschap Bethanië. Leefgemeenschap Bethanië is een initiatief van de Zen-dings-Diaconessen in Amerongen. Zij...
Read more...
Herman Melville's classic is a fascinating and challenging exploration of the G-d who is so elusive, the G-d who works in mysterious, unfathomable ways.
Read more...
Zondag is het Micha Zondag. In zeker duizend kerken staan predikanten stil bij het thema ”De regenboog: hoop voor mens én dier”. „Genesis 9:13 raakte mij.”
Read more...
Op 18 oktober is‘Let the Heavens Be Open’, de tweede single van InSalvations komende album ‘Exodus’, verschenen. Het lied is een gebed van verlangen naar de Heilige Geest, wat onder...
Read more...
De Voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (VGKN) zijn in 2004 ontstaan. Naomi van Lobenstein voerde het eerste onderzoek naar het kleine kerkverband uit.
Read more...
The Archbishop of Canterbury has said that more effort needs to be made to understand the issues children and young people face as the numbers struggling with mental health problems...
Read more...

 

Nieuwe schoenen kopen omdat de oude te krap zitten, dat zouden de allerarmste kinderen, die in de bergachtige gebieden en afgelegen dorpen in Armenië wonen, graag willen. Maar dan moet er wel geld zijn en daar wringt nu juist de schoen. Geld voor schoenen is er niet. Ook deze winter wil Mensenkinderen zoveel mogelijk schoenen geven aan de straatarme kinderen zodat zij óók in de winter naar school gaan.

 

Passende schoenen, dat is voor veel Nederlandse kinderen de normaalste zaak van de wereld. Leuke instapschoenen passend bij het leuke jurkje voor speciale gelegenheden. Mooie sneakers die zo goed uitkomen bij die stoere spijkerbroek. En natuurlijke goede stevige stappers om naar school te gaan. En als de kleur uit de mode is, als de schoenen er afgetrapt uitzien of te krap worden, dan koop je toch gewoon nieuwe! Voor kinderen uit de allerarmste gezinnen in Armenië is dit ondenkbaar. Diverse paren schoenen die passen bij de verschillende kleren, het komt niet in hen op. Schoenen wegdoen omdat ze er afgetrapt uitzien, het is ook niet aan de orde. Nieuwe schoenen kopen omdat de oude te krap zitten, dat zouden ze graag willen maar dan moet er wel geld zijn en daar wringt nu juist de schoen. Geld voor schoenen is er niet.

 

Het is armoede troef in de gezinnen die in de bergachtige gebieden en afgelegen dorpen wonen, ver van de grote stad. Met angst en beven, zien ze de herfst en winter tegemoet. Werk is er amper te vinden. Men moet rondkomen van het beetje geld wat ze in de zomer opzij gelegd is. En opgroeiende kinderen zijn een dure aangelegenheid. De ouders zijn allang blij wanneer er geld is voor voedsel en brandhout om de winter door te komen. De kinderen lopen tot ver in de herfst door op sandalen of in de krappe, kapotte schoenen van het jaar ervoor. Het gevolg is dat ze kou vatten en ziek worden. Dat is ook de reden dat veel kinderen in de koude wintermaanden wekenlang niet naar school gaan terwijl school zo belangrijk is.

 

Voordat de winter begint, wil Mensenkinderen zoveel mogelijk straatarme kinderen passende winterschoenen geven. Degelijke winterschoenen die tegen een stootje kunnen zodat zij ook de wintermaanden toch naar school kunnen. De projecten worden in samenwerking met plaatselijke Evangelische kerken en lokale overheden uitgevoerd.

 

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheüs 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Klik hier voor meer informatie

 

 

 

Christelijk nieuws verzameld door Paper.li