Nieuws
In 2018 opende Red een Kind onze eerste kringloopwinkel in Zwolle. Inmiddels staat er ook één in Amersfoort en bereiden we alweer twee nieuwe winkels voor.
Read more...
Volgens Timzingt worden evangelische christenen niet volwassen en blijven ze hangen in een soort tienergeloof. In zijn blog legt hij uit waarom.
Read more...
Stichting Gave heeft met steun van Verre Naasten een team gevormd van interculturele missionaire werkers. Deze voormalige vluchtelingen hebben een missionaire bediening onder hun eigen taal- en cultuurgroep in Nederland....
Read more...
Het komende halfjaar zal Gert-Jan Segers in gesprek door heel het land ideeën ophalen voor het nieuwe verkiezingsprogramma. Maandag 9 maart spreekt Segers met inwoners van de provincie Utrecht tijdens...
Read more...
Acteur Loek Peters neemt de rol van verteller op zich in het nieuwe EO-evenement ‘Matthäus aan de Maas.’ Op 21 maart wordt in Ahoy Rotterdam een ode gebracht aan de...
Read more...
Margriet van den Brink (24 jaar, leerkracht in het basisonderwijs) is lid van de gereformeerde gemeente in Nederland te Ederveen. De gemeente is vacant. Dat het vaak preeklezen is, vindt...
Read more...
Het idee dat God heeft geschapen door evolutie verslaat zijn duizenden in de gereformeerde gezindte. „Onderhuids gebeurt dat ook in de rechterflank. Binnen één generatie kunnen we helemaal zijn afgegleden.”...
Read more...
The mother of kidnapped schoolgirl Leah Sharibu joined a protest outside the Nigerian High Commission in London on Wednesday to call for her daughter's release.
Read more...
A Scottish court has expedited the case of Franklin Graham and his legal challenge against the decision of a Glasgow venue to cancel his evangelistic event.
Read more...
The Baptist Union of Great Britain said the current funding climate was "challenging".
Read more...

 

Maar liefst 150 vrijwilligers zijn druk met de voorbereiding van de 14e editie van wandeltheater Dolorosa bezig, om circa 1.500 toeschouwers een krachtige boodschap mee te geven. Dolorosa strijkt op 28 maart en 29 maart 2020 neer in Kampen.

 

De boodschap van geloof en liefde uit het paasverhaal blijft mensen aanspreken. Door middel van theater, muziek, dans, tableaux vivants & beeldende kunst wordt op indringende en boeiende wijze dit eeuwenoude verhaal vertolkt. Theatermaker Carla Veldhuis realiseert jaarlijks een schouwspel dat mensen weet te raken.

 

Jaarthema

Jaarlijks wordt er een subthema gekozen om dit indrukwekkende verhaal kracht bij te zetten. Dit jaar is dat ‘Je mag er zijn…’ om aandacht te vragen voor buitensluiting. Jezus sloot geen mensen buiten; Hij wilde juist dat iedereen in de samenleving kon meedoen.

 

Prijzen

Spelers zijn onder de indruk van de impact dat hun spel bij de toeschouwer heeft. Het blijft bijzonder om te zien dat mensen tot tranen geroerd zijn. Carla Veldhuis is dan ook een vakvrouw; zo was ze in 2009 Nederlands kampioen Living Statues met ‘De Beschermer’ en viel ze in 2013 in de prijzen bij World Statues.

 

Kampen

Dolorosa had haar start in Deventer en streek in 2018 en 2019 neer in Haarlem. Deze 14e editie vindt plaats in de Bovenkerk in Kampen. De voorstelling zal zes keer gespeeld worden; drie keer op zaterdag en drie keer op zondag. Laat je, samen met een gids, in anderhalf uur meenemen langs 14 verschillende scènes die dit indrukwekkende verhaal vertellen.

 

Bekijk hier onze trailer: Hier

Meer informatie is te vinden op http://wandeltheaterdolorosa.nl/

 

 

Christelijk nieuws verzameld door Paper.li